Opleidingen

Masterclass Risicomanagement Cyclus

Risicomanagement Cyclus

Het vakgebied risicomanagement streeft naar een integraal beleid in de omgang met maatschappelijke en bedrijfsmatige risico’s.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclass Risicomanagement Cyclus
Graad: none
Duur
3 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
100% Nederlandstalig
Instroommoment
22 september 2017
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding

Basis van risicomanagement

Oorzaken en oplossingen liggen zowel binnen als buiten de organisatie, omgevingen die in toenemende mate complex en dynamisch zijn. Een juiste afweging tussen risicobeheersing en innovatiekracht is daarbij essentieel om de vitaliteit van publieke en private organisaties te waarborgen.

Risk & Resilience Festival
60 sprekers, 7 thema's. U komt toch ook?
Bekijk programma

De basis van risicomanagement ligt in het expliciet en cyclisch doorlopen van zes opeenvolgende stappen. Gezamenlijk vormen deze stappen de risicomanagement cyclus voor het beheersen van risico’s én het benutten van kansen, die ontstaan vanuit onzekerheid. De zes fases zijn, soms in wat andere bewoordingen, aanwezig in alle gangbare benaderingen van risicomanagement. Deze masterclass zet de cyclus voor u  op een rij. De zes stappen worden gepresenteerd vanuit diverse perspectieven, met een verscheidenheid aan praktijkvoorbeelden en met oog voor uw eigen inbreng.    

Informatiebijeenkomst 15 december
Stel uw vragen aan huidige deelnemers en docenten.
Bekijk programma

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de masterclass Risicomanagement Cyclus? Bekijk het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Deze pagina's vindt u tevens links in de menubalk. Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Chat offline (contact)