Zie Opleidingen

Publiek Opdrachtgeverschap

Alles wat u wilt weten over opdrachten geven in de publieke sector leert u in de Masterclass Publiek Opdrachtgeverschap.  

Cursus in deeltijd

In onderstaande video vertelt docent Jan Telgen over zijn bijdrage en deelnemer Laura Tuller over haar ervaringen met de Masterclass Opdrachtgeverschap en Regievoering als onderdeel van de deeltijd Master Public Management van de Universiteit Twente gegeven in Utrecht. Een parttime opleiding waarbij leren van elkaar hoog op de agenda staat. Bekijk onderstaand filmpje en krijg een inkijkje in in de materie en sfeer.

Diversiteit aan opdrachtgeverschap

De publieke sector schakelt voor een groot deel van haar taken derden in. Daaronder vallen de rechtstreeks ingekochte goederen, diensten en werken, maar ook bij subsidieovereenkomsten is er sprake van opdrachtgeverschap vanuit de publieke sector. De diversiteit van al deze opdrachten is groot: van bruggen, wegen en viaducten tot schuldhulpverlening en verslaafdenzorg; van elektriciteit en gas tot beleidsadvisering en interim management; van afvalverwijdering tot openbaar vervoer en van kantoorartikelen tot maatschappelijk werk.

Ontvang digitale brochure

Leer analyseren en selecteren 

In deze masterclass staat het opdrachtgeverschap in de publieke sector centraal: opdrachtformulering, inkopen, aanbesteden, leveranciersmanagement en contractmanagement. Als deelnemer wordt u benaderd als manager van deze activiteiten (niet zozeer als inkoper). Om die activiteiten te kunnen managen en de te maken keuzes te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk deze inhoudelijk te kennen inclusief de mogelijke alternatieven. De nadruk zal echter liggen op de analyse van de situatie die voorhanden is en de selectie van de mogelijke alternatieven.

Laura Tuller, Beleidsadviseur Gemeente Enschede
“Door deze opleiding kreeg ik een bredere blik en benader ik vraagstukken strategisch.”
Laura Tuller, Beleidsadviseur Gemeente Enschede
  • Lees de Testimonial van Laura Tuller

    Laura Tuller, Beleidsadviseur Gemeente Enschede

    De Masterclass Opdrachtgeverschap en Regievorming heb ik gekozen vanuit een nieuwsgierigheid. Ik wilde graag een universitaire studie gaan doen. Ik ben uitgekomen op de Master Public Management, omdat het een vrij brede opleiding is specifiek voor de publieke sector. In overleg met mijn werkgever heb ik besloten de opleiding te gaan doen. Ook gebaseerd op mijn persoonlijke ontwikkelingsplan.

    Vanuit sommige lessen kan je de theorie meteen toepassen. Je brengt je opgedane kennis in in overleggen of projecten. Andere kennis is niet meteen toepasbaar, maar als een bepaald vraagstuk speelt in de organisatie herken je het en kan je je bijdrage leveren. Vanuit de interactie in de lessen leer je ook veel van de inzichten en ervaringen van de andere deelnemers.

    In het algemeen, kreeg ik van collega's om mij heen te horen dat ze merken dat ik door de opleiding een bredere blik krijg. Een goede kritische blik en vraagstukken van meerdere kanten benader. Vanuit strategisch oogpunt.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclass Publiek Opdrachtgeverschap
Graad: certificate
CROHO-code
Faculteit
Behavioural Management and Social sciences
Duur
10 weken
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
Tijden nog niet bekend
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 25 plaatsen

Praktische informatie

Meer informatie over de Masterclass Publiek Opdrachtgeverschap? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

‘Veel mensen denken bij opdrachtgeverschap meteen aan het sluiten van contracten.' Dat is natuurlijk ...
Lees meer

Brochure aanvragen?

Wilt u een brochure over de Masterclass Publiek Opdrachtgeverschap of de verschillende masterclasses ontvangen? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.

Ontvang digitale brochure