Zie Opleidingen

Introductie

Personal & Leadership Development 

De Masterclass Personal & Leadership Development is gericht op uw persoonlijke leiderschapsstijl. Hoe geeft u effectief leiding in de publieke sector? De opleiding is gericht op het toepassen van de opgedane kennis in de praktijk.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclass Personal & Leadership Development
Graad: certificate
CROHO-code
Duur
10 weken
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
Tijden nog niet bekend
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 25 plaatsen

Programma

Het programma van zes bijeenkomsten is opgebouwd uit drie onderdelen: 

 1. zelfkennis en inzicht;
 2. groepsdynamica en teamontwikkeling;
 3. verandermanagement en leiderschap.
Deze Masterclass is zeer interactief. Na de behandeling van een stuk theorie zijn we daar steeds gelijk mee aan de slag gegaan als groep. Dat zorgt voor mooie onderlinge reflectie en bijzondere leermomenten.Jeroen van der Geest, Algemeen Directeur bij SWB Midden Twente

Model van Ofman

Het Ik-wij-het model van Ofman vormt de didactische basis van het programma. In 3 intensieve tweedaagse sessies vergroot u uw persoonlijke effectiviteit, kennis en persoonlijke toolbox in het leiderschapsspeelveld.

Persoonlijk leiderschap  

Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap begint met zicht krijgen op jezelf. Blijvend leren reflecteren is noodzakelijk om het persoonlijk leiderschap te versterken en verder te ontwikkelen. Uw praktijk staat centraal in de masterclass. Groepsdynamica, systemisch werken, verandermanagement en leiderschap zijn de thema’s die tijdens de sessies op toegepast universitair niveau worden uitgediept, én gereflecteerd. U wordt begeleid door academische trainers, die gespecialiseerd en ervaren zijn in de thematiek en werken met wetenschappelijk onderbouwde technieken. Deze masterclass is voor leiders met lef!

Werkwijze

Het programma en de werkwijze kenmerken zich door:

 • een actuele en sterk praktijkgerichte inhoud;
 • onderbouwing met organisatiekundige theorie;
 • inzet van (inter-)actieve, inspirerende werkvormen;
 • intervisie;
 • inzet van doe-opdrachten (individueel en in groepsverband);
 • gebruik van presentaties;
 • werken met herkenbare casuïstiek; gebruik van ‘social media’;
 • begeleiding door zeer ervaren docenten en leiderschaps- en organisatieontwikkelingscoaches.

Meer informatie

Meer informatie over de Masterclass Personal & Leadership Development? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Deze pagina's vindt u tevens links in de menubalk. Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

BROCHURE AANVRAGEN?

Wilt u een brochure over de Masterclass Personal & Leadership Development of de verschillende masterclasses ontvangen? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.