Heeft u behoefte om uw leiderschapskwaliteiten te optimaliseren als bestuurder en tegelijkertijd handvatten aangereikt krijgen om verandertrajecten succesvol te managen? Daarnaast ontvangt u 108 PE punten bij succesvolle afronding van de twee masterclasses.

Bestuurder zijn in een sector die zo in beweging is, biedt enerzijds een enorme uitdaging, maar kent anderzijds veel valkuilenMonique Brewster, directeur Woonstichting Leusden

Toekomstbestendige woningbestuurder

Bestuurder zijn in een sector die zo in beweging is, biedt enerzijds een enorme uitdaging, maar kent anderzijds veel valkuilen. Niet voor niets blijkt uit onderzoek dat 70 procent van de verandertrajecten mislukt. 

Handvatten voor woningbouwcorporaties

De Masterclass Management Woningcorporaties gaat onder andere in op de valkuilen van verandertrajecten: te snel willen gaan, geen draagvlak vinden, niet duidelijk maken waarom je iets wilt, de boodschap te weinig herhalen binnen de organisatie. U krijgt handvatten uitgereikt voor hoe woningbouwcorporaties hiermee om moeten gaan.

WENDBARE WONINGCORPORATIE HEEFT LEIDERSCHAP NODIG

De veranderingen in het krachtenveld van woningcorporaties vraagt ook om een herijking van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. In de Masterclass Personal & Leadership Development leert u te kijken naar uw persoonlijk leiderschap vanuit drie perspectieven, te weten IK (individu/professional), WIJ (cultuur) en HET (systeem). 

In aanpassingsprocessen zijn leidinggevenden een drijvende kracht.Pauli van Oort, kerndocent Personal & Leadership Development

PE-aanbod voor deelnemers via aedes

Ontwikkel de competenties om inspirerend leiderschap te kunnen tonen. En leer de woningcorporatie volledig begrijpen, verdieping en verbreding op alle facetten. 

Masterclass

PE-punten

Doorlooptijd

Investering  

Management Woningcorporaties

63

10 weken

€ 6.350,00  

Personal & Leadership Development

45

5 maanden

€ 6.350,00  
€12.700,00  

Combinatie aanbod
~10% reductietarief

108

8 maanden

€12.000,00  

U volgt 2 geaccrediteerde masterclasses aan de Universiteit Twente. Na succesvolle afronding leveren de masterclasses 108 PE-punten op in het kader van de verplichte educatie voor corporatiebestuurders. Speciaal voor deelnemers die via de Aedes Academy bij PLD komen, bieden wij u deze combinatie aan voor de speciale prijs van €12.000,-.

Een prachtige mix van wetenschappelijke en praktische kennis.Monique Brewster, Directeur Woonstichting Leusden

Voor wie

Deze combinatie van masterclasses incl. het reductietarief van €12.000,00 geldt voor bestuurders en managers van alle woningcorporaties in Nederland.

De twee masterclasses

De combinatie van de twee masterclasses biedt u de mogelijkheid om zowel te kijken naar de ontwikkelingen in de macro en meso omgeving van de Nederlandse woningsector, alsook uw persoonlijke leiderschapsskills door te ontwikkelen.  

Voor deze masterclasses zijn thema’s geselecteerd die relevant en urgent zijn voor de corporatiesector, zoals een stijgende vraag naar sociale huurwoningen, duurzaamheid, ontgroening en vergrijzing, maar ook de nasleep van de parlementaire enquête en imago dat bepaald wordt door een reeks grote en kleinere incidenten. U verdiept zich in de wijze waarop deze thema's het management van de corporatie beïnvloeden. Daarnaast gaat u met docenten en collega's uit de sector in op de mogelijkheden om niet alleen het hoofd te bieden aan de voornaamste ontwikkelingen, maar ze ook voor te zijn.  

Masterclass Management Woningcorporaties

De Masterclass Management Woningcorporaties is speciaal ontwikkeld voor de woningsector. Actuele thema’s staan centraal in deze over 10 weken verspreide masterclass. U krijgt handvatten om als bestuurder of manager in de woningsector sturing te geven aan de voornaamste ontwikkelingen. Uw groepsgenoten zijn, net als u, professionals uit de corporatiesector, die eveneens in willen spelen op de trends en graag met u sparren om casussen uit de praktijk op te lossen.

Bekijk het programma en leerdoelen van deze masterclass
Bekijk masterclass
Masterclass Personal & Leadership Development

Intensief programma, met gegarandeerde nieuwe inzichten. Direct toepasbaar op eigen werkomgeving. Verhoog uw performance als leidinggevende en bestuurder.

Ofman model

Het Ik-wij-het model van Ofman vormt de didactische basis van het programma. In 3 intensieve tweedaagse sessies vergroot u uw persoonlijke effectiviteit, kennis en persoonlijke toolbox in het leiderschapsspeelveld.

Inzicht in eigen leiderschap

Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap begint met zicht krijgen op jezelf. Blijvend leren reflecteren is noodzakelijk om het persoonlijk leiderschap te versterken en verder te ontwikkelen. Uw praktijk staat centraal in de masterclass. U krijgt gegarandeerd nieuwe inzichten op uw rol en uw omgeving en team. Groepsdynamica, systemisch werken, verandermanagement en leiderschap zijn de thema’s die tijdens de tweedaagse sessies op toegepast universitair niveau worden uitgediept, én gereflecteerd. U wordt begeleid door academische trainers, die gespecialiseerd en ervaren zijn in de thematiek en werken met wetenschappelijk onderbouwde technieken. Deze masterclass is voor leiders met lef.

Aantal sessies

De driemaal tweedaagse sessies zijn inclusief overnachting en vinden plaats op het campus terrein van de Universiteit Twente.

Doelgroep

Hoogopgeleide (publieke) managers die hun eigen performance willen vergroten.

Bekijk het programma en leerdoelen
Bekijk masterclass

De opzet van dit programma is ontworpen in samenwerking met professionals van RONT Management Consultants.

Startdata masterclasses

Masterclass

Startdata

Management Woningcorporaties

20 september 2018

Personal & Leadership Development

11 december 2017

inschrijven AEDES PE AANBOD

Wilt u een interessante gesprekspartner zijn over actuele ontwikkelingen in de sector én een intuïtief handelende bestuurder voor uw woningcorporatie? Schrijf u hier in voor de Masterclass Management Woningcorporaties en Masterclass Personal & Leadership Development. 

Wordt die toekomstbestendige woningbestuurder
Ja, ik schrijf mij in!

Optie Aedes PE aanbod

Kunt u uw definitieve aanmelding later pas bevestigen? U kunt voor een maand een optie nemen op een plek in beide masterclasses. Een stap dichter bij de toekomstbestendige woningcorporatie.