HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsOpleidingenMasterclass Innovatie en Risicomanagement

Innovatie en risicomanagement

Zowel commerciële bedrijven als organisaties in het publieke domein ervaren een dwingende behoefte aan innovatie in hun bedrijfsvoering, producten en diensten.

Uitgedaagd door mondiale ontwikkelingen streven bedrijven naar een gunstige of zelfs unieke concurrentiepositie en zien zij innovatie om die reden als een eerste prioriteit. Daarnaast erkennen overheden, zorginstellingen en andere maatschappelijke dienstverleners in toenemende mate het belang van een efficiëntere invulling van hun taken. Hierbij spelen enerzijds politieke invloeden een rol, maar ook cliënten staan kritischer tegenover de kwaliteit en kosten van publieke dienstverlening. Innovatie biedt een antwoord op deze vragen van bestuurders en burgers.

Cursus in deeltijd

Innoveren is echter niet zonder risico en de huidige economische situatie en diverse structurele trends maken het niet makkelijker voor organisaties om de juiste keuzes te maken en deze daadwerkelijk te realiseren. Deze masterclass biedt inzicht in de vele aspecten van innovatie en legt daarbij een directe link met de mogelijke risico’s die daaraan verbonden zijn. 

Ontvang digitale brochure

Wat is het belang van innovatie en op welke wijze kunnen innovatieprestaties worden gemeten?  Wat zijn belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen product, proces en diensteninnovatie? Op welke wijze kan het innovatieproces binnen en tussen organisaties worden opgezet en adequaat worden beheerst? Wat zijn noodzakelijke voorwaarden voor een succesvolle adoptie in de markt van innovaties? En wellicht het belangrijkst: op welke wijze kunnen potentiële risico’s en onzekerheden in innovatieprojecten worden gediagnosticeerd en adequaat worden beheerst? De Masterclass Innovatie en Risicomanagement biedt antwoorden en daagt deelnemers uit op basis van hun eigen praktijk een innovatieprobleem te analyseren en op te lossen.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclass Innovatie en Risicomanagement
Graad: certificate
CROHO-code
Faculteit
Behavioural Management and Social sciences
Duur
2 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
23 maart 2023 - 21 april 2023
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
Nederland
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 20 plaatsen

Meer informatie

Meer informatie over de Masterclass Innovatie en Risicomanagement? Bekijk het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Deze pagina's vindt u tevens links in de menubalk. Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Brochure aanvragen?

Wilt u een brochure over de Masterclass Innovatie en Risicomanagement of de verschillende masterclasses ontvangen? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies