Programma & docenten

De Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering heeft tot doel jou voldoende bagage mee te geven om in jouw rol als manager inzicht te hebben in en kennis te hebben van financial en management accounting, prestatie- en inkoopmanagement, publieke verantwoording, budgettering en de relatie tussen organisatiestrategie en financiële implicaties.

Met kerndocent Dr. Johan de Kruijf ga je tijdens de Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering aan de slag met de volgende thema’s:

Frank van der Knaap, Manager Bedrijfsvoering Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Ik was voor onze nieuwe organisatie bezig om de financiële processen te ontwerpen, waaronder het treasurybeleid. Keuzes in treasury waren net behandeld in het blok financieel management. Ik kon state-of-the-art-kennis inbrengen.

Frank van der Knaap, Manager Bedrijfsvoering Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Masterclass van 9 weken

De Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering vergt een parttime tijdsinvestering van negen weken (vrijgeroosterde schoolvakanties niet meegerekend). In die periode volg je wekelijks op vrijdag college, tijdens het startseminar ook op donderdag. Je kunt rekening houden met een studiebelasting van acht uur per week (exclusief colleges).

Kerndocent Dr. Johan A.M. de Kruijf

Goede verantwoording over overheidsdiensten begint met begrijpelijke verhalen over middelen en prestaties.

Kerndocent Dr. Johan A.M. de Kruijf

Na afronding van de masterclass is je kennis en inzicht met betrekking tot financieel management en moderne bedrijfsvoering in jouw organisatie vergroot en up-to-date. Je overziet de aandachts- en knelpunten en bent in staat oplossingen in theorie en praktijk te analyseren en te beoordelen. Ten aanzien van financieel management en bedrijfsvoering heb je een praktijkgerichte en professionele houding ontwikkeld.

Toetsing en afronding

Deze masterclass wordt getoetst door het individueel maken van wekelijkse opdrachten en een afrondende integratiecase. Door deze wijze van toetsing worden theorie en praktijk optimaal geïntegreerd.

Docenten

Johan de Kruijf is de kerndocent van deze opleiding. Daarnaast zullen diverse docenten en gastsprekers het programma vullen met interessante cases uit diverse sectoren.

Docent
Johan de Kruijf

Johan doet onderzoek naar besturing van op afstand geplaatste organisaties op nationaal en lokaal niveau. Uitgangspunt in dat onderzoek zijn het bedrijfseconomisch en het juridisch perspectief. Centrale thema’s daarbij zijn aansturing door eigenaar en opdrachtgever en de informatievoorziening daarover.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies