Opleidingen

Masterclass Digitale Transformaties

Masterclass digitale transformaties in de publieke sector

Leiding geven aan digitale transformaties in de publieke sector? De samenleving wordt gedomineerd door technologie. Wat is de invloed van digitalisering? Heeft u de risico's in kaart?

Opleidingsoverzicht

Masterclass Digitale Transformaties in de publieke sector
Graad: certificate
10 weken
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
10% Engelstalig
90% Nederlandstalig
Instroommoment
29 maart 2018
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding

Cursus in deeltijd

De Masterclass Digitale Transformaties in de publieke sector geeft kennis, inzichten en handvatten rond digitale transformaties die nodig zijn om verantwoord keuzes in de publieke sector voor te bereiden, te begeleiden en te nemen. In samenwerking met de docenten van Universiteit Twente, experts uit de praktijk en de hoogopgeleide mededeelnemers krijgt u richting en visie op casussen uit uw eigen werkpraktijk

Neem de moeite je te verdiepen in de digitale wereld. Een digitaal sterke economie is gelijk aan een digitaal weerbare samenleving.Inge Philips, ICT Personality 2017. Bron: ICTU

Digitale transformatie overheid

De publieke sector heeft meer en meer te maken met de invloed van digitalisering. Het kan gaan om ontwikkelingen rond smart cities en digitale zorg, maar ook om sectoren als politie, politiek, en bestuur. Een belangrijke digitale transformatie is de opkomst en gebruik van 'data science' ofwel slim gebruik 'big data'. Smart cities en regio's worden hierop gebouwd.

Schrijf u nu in!
Masterclass start in maart 2018
Direct inschrijven

Leidinggeven aan digitale transformatie

Publieke en semipublieke organisaties hebben te maken met veel dynamiek in een complexe bestuurlijke omgeving. Leidinggevenden in een steeds veranderende omgeving. Bij een digitale transformatie veranderen de regels van het spel, maar is (meestal) niet vooraf duidelijk welke regels wel gelden en welke niet meer. In de alledaagse praktijk van leidinggevenden komt het er vervolgens niet van om die transformaties de aandacht te geven die nodig is. Een gebrek aan urgentie, kennis, beide? Leer over het leiding geven aan transformaties op basis van academisch onderzoek en de learnings van de professionals uit de verschillende sectoren.

Blockchain, internet of things en artificial intelligence

Datadriven, blockchain, Internet of Things en A.I. we kunnen niet zonder, maar hoe integreer je het potentieel van deze technologieën? Het gebruik van 'data science' bieden kansen voor smart societies. Het heeft een grote impact, maar hoever en het wat van de implicaties blijft ongrijpbaar. Daardoor worden de doelen die de leidinggevende zich stellen vaak niet behaald en wordt de publieke zaak niet optimaal gediend.

Digitale transformatie, cyberrisico’s en privacy. Rode draad is de factor onzekerheid. Veel is immers onzeker over de snelheid en impact van deze ontwikkelingen op organisatie en stakeholdersMartin van Staveren, kerndocent Masterclass Risicomanagement in de publieke sector

EXPERIMENTEREN HOE DE SECTOR VERANDERT

De Masterclass Digitale Transformaties in de publieke sector biedt leidinggevenden en senior professionals reflectieruimte. Bijleren, discussiëren en experimenteren hoe de digitale transformatie de publieke sector verandert. Wat betekenen de veranderingen voor de lokale democratie, waterschappen, participatiesamenleving, Belastingdienst, de manier waarop overheden zichzelf organiseren? Desgewenst is het ook mogelijk om een verregaande samenwerking met onderzoekers van de Universiteit Twente aan te gaan om de digitale transformaties binnen de eigen werkcontext te realiseren.

De meeste bewindslieden en overheidsbestuurders hebben geen idee en zetten daardoor de veiligheid van de overheid op het spel.Inge Philips, voormalig Hoofd van de Nationale Recherche. Bron: ICTU

Praktische INFORMATIE

Meer informatie over de Masterclass Digitale Transformaties in de publieke sector? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie omtrent het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

vol = vol
DEZE MASTERCLASS START maart 2018.
Ja, ik neem een optie

DOWNLOAD BROCHURE

Wilt u een brochure ontvangen waarin zowel de Masterclass Digitale Transformaties publieke sector als wat u kunt verwachten van parttime studeren aan de Universiteit Twente? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.

Chat offline (contact)