Programma & docenten

Samen met kerndocent Prof. dr. Zeger van der Wal leer je tijdens de Masterclass 21e Eeuw publieke Manager over vele thema’s: 

Ontvang digitale brochure
Kerndocent, Zeger van der Wal

Welke skills wil jij verder ontwikkelen zodat je uitdagingen kunt omzetten in kansen?

Kerndocent, Zeger van der Wal

Werkwijze en pedagogiek

We exploreren en trainen nieuwe vaardigheden en doen dat eveneens op een 21e eeuwse wijze, door diverse pedagogische benaderingen te combineren: seminars, casestudies, groepspresentaties, TED-talks, en forumdiscussies en labsessies met gastsprekers uit wetenschap en praktijk. We besteden hierbij nadrukkelijk aandacht aan internationale best practices en onderzoeksdata. Van deelnemers wordt ook tijdens de module pro-actief leiderschap verwacht. Zij stellen zich op als mede- eigenaars van de module door bij een aantal sessies het voortouw te nemen en zich te verplaatsen in de huid van de hoofdrolspelers die in de diverse cases met uitdagingen worden geconfronteerd. Daarbij delen ze ook nadrukkelijk hun eigen ervaringen, successen en knelpunten met ons allemaal.

Leerdoelen 

Als 21ste eeuwse overheidsmanagers heb je weliswaar te maken met ongeduldige en boze burgers, onverwachte leiderschapswisselingen en innovatiedruk, maar kun je tegelijkertijd nieuwe technologieen en generaties werknemers inzetten om betere dienstverlening dan ooit tevoren te realiseren. Welke skills heb jij nodig om uitdagingen in kansen te vertalen?

Na succesvolle afrond van deze masterclass, ben je:
  • Beter voorbereid op zowel bekende als onbekende managementuitdagingen van de 21e eeuw;
  • Zelfverzekerder in de omgang met ambigue en lastige stakeholders, nieuwe media en de communicatievaardigheden die dat vereist;
  • Realistischer in het inschatte van risico's en het benutten van de toegevoegde waarde van sectoroverstijgende samenwerking;
  • Effectiever in het aansturen en tot bloei laten komen van diverse teams en nieuwe werkvormen waarin medewerkers van verschillende generaties en achtergronden samen moeten presteren.
  • Beter onderlegd in het combineren van strategische planning en toekomstscenario's met acteren in het 'hier en nu' van mediacycli en het voldoen aan politieke wensen en verzoeken.

Docenten

Docenten Masterclass de publieke manager van de 21e eeuw
Prof. dr. Zeger van der Wal

Prof. dr. Zeger van der Wal is Ien Dales Hoogleraar aan de Universiteit Leiden en het CAOP en Universitair Hoofddocent aan de National University of Singapore, de beste universiteit van Azië. Hij is daarnaast werkzaam als zelfstandig bestuurskundig adviseur. Zeger is een veelgevraagd internationaal spreker, onderzoeker, trainer en adviseur. Hij publiceerde meer dan 100 artikelen, boeken, onderzoeksrapporten en columns in kranten en tijdschriften, en heeft diverse onderzoeks- en onderwijsprijzen op zijn naam staan. Zijn consultancy en executive education portfolio omvat meer dan 50 opdrachten in 20 landen.  

Lees meer
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies