leerdoelen 21e eeuw publieke manager

Als 21ste eeuwse overheidsmanagers heeft u weliswaar te maken met ongeduldige en boze burgers, onverwachte leiderschapswisselingen en innovatiedruk, maar kunt u tegelijkertijd nieuwe technologieen en generaties werknemers inzetten om betere dienstverlening dan ooit tevoren te realiseren. Welke skills heeft u nodig om uitdagingen in kansen te vertalen?

Leerdoelen

Wanneer u deze module heeft afgerond, bent u:

  1. Beter voorbereid op zowel bekende als onbekende managementuitdagingen van de 21e eeuw;
  2. Zelfverzekerder in de omgang met ambigue en lastige stakeholders, nieuwe media en de communicatievaardigheden die dat vereist;
  3. Realistischer in het inschatte van risico's en het benutten van de toegevoegde waarde van sectoroverstijgende samenwerking;
  4. Effectiever in het aansturen en tot bloei laten komen van diverse teams en nieuwe werkvormen waarin medewerkers van verschillende generaties en achtergronden samen moeten presteren.
  5. Beter onderlegd in het combineren van strategische planning en toekomstscenario's met acteren in het 'hier en nu' van mediacycli en het voldoen aan politieke wensen en verzoeken.

Toepassing binnen uw eigen organisatie

De Masterclass 21e eeuw Publieke Manager wordt individueel getoetst.

Onderdeel van Master

De Masterclass 21e eeuw Publieke Manager is onderdeel van de Master Public Management; de opleiding is EAPAA-geaccrediteerd en leidt u op naar de academische titel Master of Public Management (MPM).