Risk & Resilience Festival

Risk meets Resilence for a Sustainable Future

Technologie verandert de wereld. Nederland incluis. Ons land scoort steevast hoog op het gebied van innovatie, kwaliteit van onderwijs, onderzoek en digitalisering. Hoe klein we ook zijn, we durven grootse impact te maken op terreinen als energie en zorg.

HET RISICO EVENT VAN 2019

We onderzoeken kansen om deze gebieden te verbeteren, transparanter en flexibeler te maken. We ontdekken hoe we technologie effectiever kunnen inzetten om gemakkelijker te communiceren en participeren.

En toch… toch staan ook wij voor grote, maatschappelijke vraagstukken:
√     Hoe dealen we met de verandering van bestaande systemen en structuren?
√     Hoe gaan we om met onze groeiende afhankelijkheid van algoritmen en cybersecurity?
√     Wat doen we als traditionele banen verdwijnen?
√     Wat als economische en sociale verschillen in de wereld, en in Nederland, zichtbaarder worden en mensen besluiten te gaan migreren?

Resilient: als samenleving en in organisaties

Willen wij, als Nederlandse samenleving, bestaansrecht behouden? Hierop luidt een volmondige 'ja'. En daarom moeten we samen én als individu veerkrachtig omgaan met deze ontwikkelingen. Ze bieden kansen waar wij allemaal van kunnen profiteren. Door risico's gezamenlijk het hoofd te bieden, kunnen we ze 'resilient' maken. De ISO-norm (ISO/DIS 22316) onderstreept deze norm voor 'security and resilience'. Evengoed is die veerkracht niet alleen voor organisaties, maar ook voor individuen een strategisch doel. Deze thema's staan dan ook centraal tijdens het Risk & Resilience Festival 2018.

Neem een risico! 7 november
Kom naar het Risk & Resilience Festival!
*Kaartverkoop is nog niet van start

Wat: Risk & Resilience Festival 2019
Thema: Risk meets Resilence for a Sustainable Future
Wanneer: 7 november 2019
Doel: Op deze dag brengen we onderzoek, kennis, inzichten en ervaringen op het gebied van risk & resilience bij elkaar.
Organisatie: Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO

Waar: Bekijk de plattegrond van de locatie

Programma 2019

Het programma voor 2019 is nog in de maak, maar we kunnen de eerste sprekers alvast bekend maken. Benieuwd wie u kunt verwachten? Bekijk het hieronder onder het kopje 'sprekers'. Wilt u een alert ontvangen wanneer het programma voor het Risk & Resilience Festival 2019 bekend is? Volg PLD op Twitter of Linkedin. Bekijk het programma van 2018.

De 8 thema's van het kennisfestival

Het festival heeft de volgende thema's: Risk & Resilience (main stage), Resilience, Strategy, Legal & Compliance, Technology, Finance, Human, Operations & Safety en Data.


Voor de laatste updates van het programma volg PLD via TwitterLinkedin of schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bekijk het programma van het Risk & Resilience Festival 2018.

sprekers

KEYNOTES 2019

Nog even geduld... en dan maken we bekend wie de keynote sprekers van 2019 zijn. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van deze bekendmaking? Volg PLD op Twitter of Linkedin of schrijf u in voor de nieuwsbrief. 

Hou mij op de hoogte
Ontvang het laatste nieuws over Risk & Resilience!
Ja, graag!

Sprekers 2019

Op het Risk & Resilience Festival zal een veelvoud van aansprekende sprekers hun visie, ervaring, learnings en best practices met u delen. U kunt kiezen uit acht thema's. Binnenkort maken we bekend over welk onderwerp alle sprekers het gaan hebben, binnen het vakgebied risicomanagement.

Resilience

De regisseur van het thema 'Resilience' is dr.ir. Marjolein Dohmen - Janssen, managing director aan 4TU-Centre Resilience Engineering aan de Universiteit Twente. 

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Strategy

Dr. Raymond Loohuis is assistent professor of Organization Studies and Strategic Marketing aan de Universiteit Twente. Hij is regisseur van het thema 'Strategy'.

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Legal & Compliance

De regisseur van het thema 'Legal & Compliance' is prof.mr. Antoni Brack. Hij is werkzaam als kerndocent bij de Masterclass Juridisch Risicomangement aan de Universiteit Twente. 

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Technology

De regisseur van het thema Technology is prof.dr.ir. Boudewijn Haverkort. Boudewijn is sinds 2003 werkzaam als professor in Design and Analysis of Communication Systems aan de Universiteit Twente. Zijn werk is vooral gefocust op de zogeheten cyberphysical systems. 

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Finance

Voor het thema 'Finance' is prof.dr. Rez Kabir de regisseur dit jaar. Rez Kabir is professor in Corporate Finance and Risk Management. 

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Operations & Safety

Het thema 'Operations & Safety' heeft dit jaar prof.dr.ir. Pieter van Gelder als regisseur. Pieter van Gelder is Professor Safety Science aan de TU Delft. Hij heeft vele publicaties op het gebied van 'infrastructure safety'. 

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Data

Prof.dr. Mariëlle Stoelinga is dit jaar de regisseuse van het nieuwe thema 'Data'. Ze is professor in IT Risk Management aan de Universiteit Twente. 

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

Human

De regisseur van het thema Human is dr.ir. Jan de Leede, oprichter van het bedrijf ModernWorkx, een bedrijfskundig adviesbureau gericht op het vergroten van veerkracht.

Sprekers binenn dit thema worden binnenkort bekend gemaakt

De regisseurs- en regisseuses zijn gekozen vanwege hun expertise in het vakgebied van het thema en hun affiniteit daarmee. Zij waarborgen de kwaliteit en diversiteit van de presentaties, cases en sessies binnen hun themagebied. 


Reserveer nu uw ticket(s)
TICKETPRIJS: €135,00
STUDENTEN: GRATIS!*

* Kaartverkoop is nog niet van start

Onze sponsoren