Master Public Management

De Master Public Management vergt van u een parttime tijdsinvestering van twee jaar (exclusief een half jaar voor het schrijven van uw masterthesis). In deze twee jaar volgt u jaarlijks drie masterclasses. 

Modulair te volgen

Alle masterclasses van de Master Public Management hebben een looptijd van negen weken. Elke masterclass start met een tweedaags introductie (van donderdagochtend 9.30 uur tot vrijdagmiddag 16.00 uur) op de campus van Universiteit Twente. Daarna volgen acht vrijdagen (van 9.30 tot 16.30 uur) in Utrecht bij Regardz La Vie. Beide locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer of per auto.

Mike Zuurbier, Manager Buitenruimte, Gemeente Heerhugowaard
“Een voorwaarde voor mij was het feit dat de opleiding ook modulair gevolgd kon worden. Dit vooral wegens de onzekerheid of de combinatie van werk, gezin en opleiding ook zou passen.”
Mike Zuurbier, Manager Buitenruimte, Gemeente Heerhugowaard

De Master Public Management is volledig modulair en flexibel. U kunt daarom ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject. Als het u door privé of zakelijke omstandigheden noodzakelijk maakt de studie te onderbreken, dan biedt de Master Public Management daarvoor alle ruimte. Binnen vijf jaar na uw start kunt u in uw eigen tempo en in uw eigen volgorde de masterclasses van de Master Public Management volgen en uw masterthesis schrijven.

Startdata masterclasses

Start 

OpleidingStart- / einddatumAanmelddeadline
Master Public ManagementTijden nog niet bekend 

Start basis masterclasses

OpleidingStart- / einddatumAanmelddeadline
Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering21 maart 2022 - 17 juni 20221 maart 2022
Masterclass Organisatie & HR-ManagementTijden nog niet bekend 
Masterclass Strategie, Beleid & Politiek6 januari 2022 - 11 maart 202227 december 2021

Start keuze masterclasses

OpleidingStart- / einddatumAanmelddeadline
Masterclass De Publieke Manager van de 21e eeuw13 december 2021 - 15 februari 20221 december 2021
Masterclass Digitale Transformaties in de publieke sectorTijden nog niet bekend 
Masterclass HR-management & Innovatie24 maart 2022 - 17 juni 20227 maart 2022
Masterclass Publiek OpdrachtgeverschapTijden nog niet bekend 
Masterclass Risicomanagement in de publieke sector24 maart 2022 - 20 mei 20221 maart 2022
Masterclass Strategievorming & OrganisatieontwikkelingTijden nog niet bekend 
Masterclass Toekomstbestendige Innovatieve Bedrijfsvoering6 januari 2022 - 11 maart 202226 december 2022

Locatie

De eerste 2 dagen van elke masterclass vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. In het tweede jaar zijn alle lesdagen in Enschede en Utrecht. Uitgezonderd de masterclasses De Publieke Manager van de 21ste Eeuw en Digitale Transformaties. Deze worden 3 keer 2 dagen lang aangeboden op de Universiteit Twente bij het U-Park Hotel. 

Sander Dresken, Teamleider Infrastructuur bij Provincie Overijssel
“De leergang MPM geeft mij verdieping van de verschillende thema’s en verbreding door met cursisten van andere organisaties aan probleemsituaties te werken”
Sander Dresken, Teamleider Infrastructuur bij Provincie Overijssel

Kosten

De kosten voor de Master Public Management bestaan uit:

 • De opleidingskosten, inclusief de colleges, de benodigde literatuur, een internationale studiereis, toegang tot de digitale leeromgeving van Universiteit Twente alsmede toegang tot de bibliotheek van Universiteit Twente
 • De arrangementskosten, inclusief alle verblijf- en overnachtingskosten (inclusief de reiskosten voor de internationale studiereis)

De totale investering voor de Master Public Management bedraagt € 29.500 en € 5.500 arrangementskosten (€ 35.000 totaal).

Een losse masterclass vraagt een investering van € 4.750 aan opleidingskosten plus € 750 arrangementskosten. 

Prijzen zijn vrijgesteld van BTW (Onderwijs is vrijgesteld van btw; kijk hier voor meer informatie)

Frank van der Knaap (PhD), Alumnus MPM
“Als ik de adviezen en activiteiten die ik zelf heb gegeven en uitgevoerd kapitaliseer als ware ze gedaan door een externe partij, dan zijn de kosten ruimschoots terugverdiend.”
Frank van der Knaap (PhD), Alumnus MPM
Start de inschrijfprocedure. Twijfelt u nog? Neem dan een optie.
Inschrijven
Neem een optie op deze opleiding.

Subsidie

Werkt u drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde Rijksonderdeel en vindt u het tijd om iets nieuws te leren op het gebied van bijvoorbeeld public management of risicomanagement? Maak dan nu gebruik van de scholingsregeling ‘Blik vooruit’ waarbij u met een subsidie van maximaal €1.000 zelf een cursus of opleiding kiest voor een vervolgstap in uw carrière.  

 • Investeer in jezelf en blik vooruit!

  De Universiteit Twente biedt diverse onderwijsprogramma's voor professionals en managers die werkzaam zijn in zowel de private en publieke sector. Onze studenten worden uitgedaagd over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken en dwarsverbanden met andere disciplines te leggen. Kijk hier voor een overzicht van onze onderwijsprogramma’s.

 • Hoe ‘Blik ik vooruit’?

  Dien de aanvraag in tot en met 30 juni 2020 en krijg een subsidie tot maximaal €1000 euro voor uw loopbaan. De sluitingsdatum wordt vervroegd wanneer het beschikbare budget is uitgeput. Kijk hier voor meer informatie over de actuele sluitingsdatum.

  Vraag nu je subsidie aan!
  Subsidie aanvragen

  Heeft u nog niet eerder aan de regeling meegedaan? Dien de aanvraag dan nu hier in! U kunt eenmalig gebruik maken van deze regeling om uw carrière vooruit te helpen. 

 • Waarom een blik vooruit?

  Ruim 1.400 Rijksmedewerkers hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze subsidieregeling. U bent vrij om te kiezen uit een cursus of opleiding, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van uw loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. Misschien heeft u altijd al gedroomd om een vervolgstap te zetten in uw carrière of om uw kennis te verbreden. Het gaat erom dat u op een plek komt waar u uw talenten optimaal tot bloei kunt laten komen. 

 • Aanmelden en voorwaarden ‘Blik vooruit’

  Bent u tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid, dan is de kans groot dat u gebruik kunt maken van de regeling. Meer informatie leest u in de voorwaarden (pdf, 114 kB). Aanmelden kan via deze link. Deze voorwaarden zijn bedoeld voor aanvragen vanaf 18 juli 2018. De voorwaarden van de voorgaande periodes zijn op te vragen bij het A+O fonds Rijk. 

  Heeft u vragen over de regeling ‘Blik vooruit’, dan kun u ons bereiken via: blikvooruit@caop.nl of 06 29 521 339.