Programma Master Public Management

De master Public Management is flexibel in te delen en biedt je de mogelijkheid te studeren in jouw eigen tempo. Je bepaalt zelf in welke volgorde je studeert en kunt instromen bij de start van elke masterclass. De master is in tweeënhalf jaar afronden, maar je kunt ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject. 

Stel zelf je Master Public Management samen

De master Public Management bestaat uit negen onderdelen en is in te richten naar jouw specifieke wensen en ambities:

Elke masterclass duurt ongeveer tien weken en begint met een tweedaagse seminar. Deze seminars starten op donderdag om 9.30 uur en eindigen op vrijdag om 16.00 uur en vinden op de campus van de Universiteit Twente plaats, inclusief overnachting in het U Parkhotel. Daarna volg je de resterende seminars op vrijdagen in Utrecht van 9.30 tot 16.30 uur (met uitzondering van de masterclasses De Publieke Manager van de 21ste Eeuw en Digitale Transformatie in de Publieke Sector. Deze worden drie keer twee dagen lang aangeboden op de Universiteit Twente bij het U-Park Hotel).

Eerst starten met een losse masterclass en later doorstromen in de volledige master behoort ook tot de mogelijkheden.


Studiebelasting en toetsing

Volg je de volledige Master Public Management, dan kun je rekening houden met een gemiddelde studiebelasting van 15-20 uur per week. Naast de masterclasses volg je namelijk de verplichte masterclass Academische Vaardigheden & Methodologie, ga je op studiereis en schrijf je een masterthesis. 

Wil je alleen een losse masterclass volgen, dan is de studiebelasting ongeveer 12 uur per week. 

Alle masterclasses van de master Public Management worden afzonderlijk getoetst door het uitvoeren van een case of opdracht waarin je de verworven kennis en inzichten toepast op een concreet onderwerp uit je eigen organisatie. Door deze wijze van toetsing worden theorie en praktijk optimaal geïntegreerd.

Wat kun je verwachten?

Na het behalen van de master Public Management kun je de verworven kennis en inzichten vanuit diverse wetenschapsgebieden toepassen. Deze disciplines komen in elke masterclass weer terug, zoals HR, organisatie, politiek, beleid, financiën en ICT. De deeltijdmaster leert jou de veranderende verhoudingen tussen 'publiek' en 'privaat' te herkennen én te vertalen naar je eigen organisatie. Daarnaast worden de vraagstukken uit je eigen organisatie multidisciplinair, creatief en analytisch benaderd. 

Benieuwd naar hoe andere professionals de Master Public Management hebben ervaren? Lees de ervaringen van onze alumni.

Ontvang digitale brochure

Afstudeeropdracht voor je eigen organisatie

Het is mogelijk een vraagstuk uit je eigen organisatie in te zetten voor je afstudeeropdracht. Hierdoor ontvangt jouw organisatie een zeer hoogwaardig advies. 

De masteropleiding biedt een goede mix tussen theorie en praktijk (50/50). Academische literatuur wordt continu gekoppeld aan een door de docent aangedragen casus en/of verbonden aan praktische ervaringen van de deelnemers. Zo zorgen we ervoor dat academische kennis direct vertaald wordt naar de werkvloer.

Vrijblijvend advies

Soms kan het handig zijn om een bepaalde masterclass te hebben gevolgd voor je aan een andere masterclass begint. We helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale master. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vragen over deze master?
M.R. van der Leer (Marjolein)
Studieadviseur PLD Centre
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies