Brochure ontvangen?
Alle informatie overzichtelijk en bij de hand.

leerdoelen Cybercrime, CyberSecurity & Risk Management

De doelstelling van de Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management is de deelnemer te leren nadenken over risico’s, cybercrime te analyseren en preventie te organiseren. Deelnemers zullen bekend worden gemaakt met de belangrijkste principes van cybercrime en cyberbeveiliging.

Only amateurs attack machines; professionals target people.Bruce Schneier (2000)

Vier principes: cyber en risico

We gaan in deze master course uit van een benadering die bestaat uit vier principes:

1.        Theory based. Er worden begrippen gebruikt uit diverse disciplines: de sociale, evolutionaire en gedragswetenschappen die inzicht geven in het co-evolutionaire aspect van cybersecurity / cybercrime ecosystemen.

2.        Evidence-based. Wij sluiten aan uitgebreide, real-world data van verschillende bronnen over het gedrag van individuen en organisaties binnen cybersecurity / cybercrime ecosystemen. We kijken naar effecten van interventies en van beleid.

3.        User-centric.  Security moet gebruikersvriendelijk zijn. Beleidmakers zou daarom moeten proberen de individuele eindgebruikers en organisaties als uitgangspunt te nemen bij het verminderen van menselijke cyberrisico's.

4.        Real word-facing & problem oriented. Uiteindelijk gaat het erom dat we de praktijk helpen te verbeteren. Daarom zijn gebruikersstudies in real-world nodig om de effectiviteit van beleid en interventies te testen. 

Toepassing binnen uw eigen organisatie

De Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management wordt individueel getoetst. U schrijft een rapport o.b.v. een casus uit uw organisatie over risicobeheersing in verband met cybersecurity en cybercrime. Deze case vanuit uw eigen organisatie maakt niet alleen deel uit van de exa­minering, u hebt ook een praktisch bruikbaar eindresultaat.

Strategische inzichten en deskundige gesprekspartner.
Ja, ik schrijf me in!

Onderdeel van Master

Seminar 1 en 2 van de Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management zijn onderdeel van de Master Risicomanagement; de opleiding is NVAO-geaccrediteerd en leidt u op naar de academische titel Master of Science (MSc).