Opleidingen

Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management

Cybercrime en cybersecurity zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. Leer effectief en realistisch om te gaan met relevante onzekerheden die organisatiedoelen en ambities kunnen dwarsbomen, of juist versterken (risicomanagement).

Opleidingsoverzicht

Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management
Graad: certificate
6 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
10% Engelstalig
90% Nederlandstalig
Instroommoment
20 december 2018
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 20 plaatsen

Cursus in deeltijd

Het doel van de Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management is om door middel van een multidisciplinaire aanpak  - waarbij sociale en computerwetenschappen gezamenlijk optrekken - te begrijpen hoe cybercrime kan worden voorkomen en de bouwstenen aan te leveren voor risico-inschatting en preventie-beleid.

Neem de moeite je te verdiepen in de digitale wereld. Een digitaal sterke economie is gelijk aan een digitaal weerbare samenleving.Inge Philips, ICT Personality 2017. Bron: ICTU

CyberSecurity

Een samenleving die steeds meer afhankelijk is van een betrouwbaar en veilige ICT infrastructuur. Het toenemende aantal incidenten en de groei van het bewustzijn van deze afhankelijkheid van ICT in alle sectoren van de samenleving leidt tot een dringende behoefte aan expertise op het gebied van cybersecurity voor zowel publieke als private organisaties. Niet alleen technische ICT-kennis, maar ook bredere kennis omdat circa 50% van alle problemen in cybersecurity gerelateerd zijn aan menselijk gedrag en de inrichting van onze processen.

Schrijf u nu in!
Master course start 20 december
Direct inschrijven

Vanuit verschillende disciplines

Disciplines die binnen het programma aan de orde zullen komen zijn: psychologie (de personenbenadering van misdrijven), crime science (de contextuele benadering van criminaliteit), de economische benadering van cybercrime, de juridische problemen, risicobeheersing in verband met cybersecurity en cybercrime, en de opsporingsaspecten van cybercrime. Het specifieke karakter van ICT & cyberspace en de rol van individuen, organisaties en contextuele factoren in cybercrime en cybersecurity vormen de rode draad door de course.

Digitale transformatie, cyberrisico’s en privacy. Rode draad is de factor onzekerheid. Veel is immers onzeker over de snelheid en impact van deze ontwikkelingen op organisatie en stakeholdersMartin van Staveren, kerndocent Master Risicomanagement

Unieke kenmerken van de Master Course

• Multidisciplinaire benadering van cybercrime en cybersecurity (computer- en sociale wetenschappen)
  • Gericht op preventieve oplossingen om cybercrime te voorkomen.
  • Risicomanagement is fundamenteel om succesvolle technologische innovaties te realiseren, om risico's van technologische ontwikkelingen tijdig in het vizier te krijgen en expliciet het risicodialoog te voeren.
  • Samenwerking tussen technische en maatschappijwetenschappen van de Universiteit Twente.
  • Deelgenoot worden van een professioneel netwerk op het gebied van cybercrime, cybersecurity en risk management.
Hardnekkig misverstand risicomanagement
RISICOMANAGEMENT HELPT DIGITALE INNOVATIE
Lees hier

Praktische INFORMATIE

Meer informatie over de Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie omtrent het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Beperkt aantal plekken beschikbaar
MASTER course START 20 december
neem een optie

brochure aanvragen?

Wilt u een brochure ontvangen over de Master Course Cybercrime, Cybersecurity & Risk Management? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.

Brochure

Bedankt voor het invullen