Opleidingen

Course Governance in lokale en regionale vraagstukken

Met het oog op de invoering van de Participatiewet, de decentralisatie van de “AWBZ-begeleiding” naar de WMO en de overgang van de Jeugdzorg naar de gemeente op 1 januari 2015 hebben de Universiteit Twente (Professional Learning & Development) en de Vrije Universiteit Amsterdam (Academy of Social Sciences) hun expertise gebundeld.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Course Governance in Lokale en Regionale Vraagstukken
Graad: certificate
Duur
1 dag
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
100% Nederlandstalig
Instroommoment
3 november 2016
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding

Course als onderdeel van een collegereeks

De Course Governance in Lokale en Regionale Vraagstukken is een onderdeel van de collegereeks Dynamisch en Strategisch Transformeren in het Sociale Domein.

De collegereeks bestaat uit zeven inhoudelijke bijeenkomsten (courses) van 13.30 tot 20.00 uur die in vijf maanden worden aangeboden. 

het programma

Het programma van deze course bevat de volgende thema's:

  • Verschuivende zwaartepunt en voor de gemeenten nieuwe uitdagingen in beleid
  • Van government naar governance arrangementen (organisaties en burgers als actieve spelers)
  • Integratie van beleidstaken & samenhang in beleid
  • Modellen van regionale samenwerking
  • Modellen van ambtelijke en bestuurlijke samenwerking
Column
Uw docent voor deze coursedag, dr. Ringo Ossewaarde, bespreekt in deze column het 'hoe en waarom' van governance in de decentralisatietrend. 
Lees meer

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de Course Governance in Lokale en Regionale Vraagstukken? Bekijk het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Deze pagina's vindt u tevens links in de menubalk. Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Course Governance in Lokale en Regionale Vraagstukken

Chat offline (contact)