Het beste van twee werelden

BLENDED LEARNING: HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

Te weinig tijd. Veel te druk. Te ver weg. Deze veelgehoorde excuses om niet te starten met een masterclass of opleiding, gelden met de komst van Blended Learning niet meer. Op afstand colleges volgen en toch netwerken met je collega’s in de publieke sector: het kan. “Het is niet online of offline: wij kiezen voor het beste van beide werelden.”

Er zijn wel ‘fysieke’ contactmomenten waarin deelnemers echt het groepsgevoel krijgen en kunnen aan werken verdiepende opdrachten.Chris Rouwenhorst, Onderwijsadviseur

Blended Learning is sterk in opkomst en een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar een flexibele, moderne onderwijsomgeving die ook netwerkmogelijkheden biedt. “Er zijn wel ‘fysieke’ contactmomenten waarin deelnemers echt het groepsgevoel krijgen. Waarin er mogelijkheden zijn om te netwerken”, vertelt onderwijsadviseur aan de UT, Chris Rouwenhorst. “Tegelijkertijd krijgen wij van deelnemers terug dat het praktisch en handig is als je zelf kunt bepalen wanneer je een college volgt, literatuur leest, vragen maakt of een video bekijkt.”

On- en offline sparren

Het combineren van werk, privé en studie komt met Blended Learning binnen handbereik, beaamt Marloes Luttikhuis, eveneens onderwijsadviseur aan de UT. “Daarbij is het een hele aantrekkelijke en effectieve manier van leren. De variatie in werkvormen is groot: spellen, video’s, literatuur, quizzen, actuele artikelen, webinars (virtuele interactieve colleges)…

Dus behalve offline, kun je ook online sparren, elkaar ontmoeten en feedback geven. De module bevat een chatfunctie en een discussiebord waar je vragen kunt stellen. Elke week worden er onder meer heldere leerdoelen en opdrachten geformuleerd. Je weet dus precies wat je moet doen.”

Het combineren van werk, privé en studie komt met Blended Learning binnen handbereik.Marloes Luttikhuis, Onderwijsadviseur

Iedereen kan het

Het klinkt in alle opzichten als een onderwijsvorm die uitdaagt om aan de slag te gaan. Rouwenhorst: “De leeromgeving is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. En tegelijkertijd visueel heel aantrekkelijk en prikkelend. Je krijgt gewoon zin om te beginnen. Bovendien: iedereen kan het. Als je kunt werken met LinkedIn, kun je dit ook.”

Meer weten?
Kom naar de informatiebijeenkomst op 7 februari en vraag het onze programma managers. Of neem direct contact met ons op!

Chris Rouwenshorst MSc

Onderwijsadviseur Universiteit Twente