Zie Home

De organisatie

Pre-U is een studentenorganisatie en samen met docenten en het staf team werken we dagelijks aan onze projecten.

Het huis van Pre-U

Hoe is onze organisatie eigenlijk opgebouwd?

We lichten onze organisatiestructuur vaak toe met de metafoor, 'Het huis van Pre-U'. Dit huis bestaat uit zes kamers die zich bevinden in een kelder, een eerste verdieping en een dak. 


In de kelder, de fundering van het huis, zijn er drie kamers ingericht voor medewerkers die over de gehele breedte van Pre-U werken aan Beleid & Organisatie, Communicatie en Kwaliteitszorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Coördinator Financiën en Projectleider Monitoring & Evaluatie. 

Op de eerste verdieping vind je de organisatoren van de projecten. Er is een kamer ingericht voor Onderwijsactiviteiten (zoals masterclasses en de Persoonlijk Assistent Leraar) en een kamer voor Begeleiding & Events (zoals het Medicamp en de PWS helpdesk). Deze kamers worden bewoond door de bijbehorende projectleiders en coördinatoren.   

Op het dak vind je de meeste medewerkers van Pre-U, namelijk de studenten uit de (thema)poules en docenten. Zij zijn hét gezicht van Pre-U. Ze geven lessen, begeleiden leerlingen, ondersteunen events en ontwerpen onderwijs en representeren de volgende (UT-)thema’s:

Elke kamer in het huis bevat een studententeam en ten minste één staflid. Binnen Pre-U werken we veel samen. Niet alleen binnen de kamers, maar ook door de gehele organisatie! Daarnaast wordt er ook veel samengewerkt met docenten uit het voortgezet onderwijs, middelbare scholen, de faculteiten van de universiteit en verschillende regionale en landelijke netwerken. Want juist sámen vertegenwoordigen wij Pre-U!

Pre-U Werkplekken

Ons kantoor zit in de Bastille, waar we verschillende flexplekken en vergaderruimtes hebben. Daarnaast werkt het staf team gedeeltelijk in de Ravelijn en hebben we in Carré een eigen Leerlingenlab en opslagruimte. Verder komen de deelnemende scholen langs op de UT en kunnen we gebruik maken van bijna alle UT lokalen en laboratoria. Ook gaan we vaak op bezoek bij de verschillende scholen, staan we in musea of op grote festivals en evenementen zoals de Zwarte Cross!

Flexplekken op kantoor

Op het kantoor in de Bastille is werken ideaal! Een plekje met vaste computer of gewoon op je eigen laptop en met je collega's dichtbij. Zo is werken én leuk én gaat overleggen nog makkelijker!

UT Leerlingenlab

In ons eigen lab voeren we allerlei practica uit met de leerlingen.

Kantoor voor gezelligheid

Naast werken op kantoor, biedt de ruimte ook een ideale plaats voor meetingen en gezelligheid, zoals de maandelijkse Topic Toasts, de jaarlijkse kerstborrel en andere (ongeplande) vri-mi-bo's!

Werken op locatie

Soms pakken we de auto en werken we op locatie, zoals hier tijdens de André Kuipers College Tour.

De Museumfabriek

De maandelijkse Xperimenta-middag vindt plaats in de Museumfabriek in Enschede.

Onze thuisbasis: de UT

Meestal komen leerlingen naar de UT toe. Naast dat ze hier komen om van ons wat te leren, krijgen ze op deze manier ook een beeld van hoe het is om op de UT te studeren.

De Zwarte Cross

Science on Tour heeft jaarlijks hun eigen Pre-U stand op de Zwarte Cross bij de Universitent!