HomeOnderwijsPre-UniversityRichtlijnen coronavirus

Richtlijnen coronavirus

Help je ons mee zodat onze activiteiten Fysiek kunnen blijven plaatsvinden

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de corona-richtlijnen die Pre-University naleeft. Hierin sluiten wij aan op de nationale RIVM maatregelen en het beleid van de Universiteit Twente. Wij doen er op deze manier alles aan om onze activiteiten op een verantwoorde en veilige manier te kunnen laten plaatsvinden, zowel voor de deelnemers als onze medewerkers. Doe je met ons mee? 

Veilig werken, studeren en de Universiteit Twente bezoeken 
We zijn er bij Pre-University blij mee dat we weer activiteiten mogen organiseren. We begrijpen dat het voor sommigen spannend is om weer vaker anderen te ontmoeten of in groepen samen te komen. Tenslotte hebben we dat een tijd niet gedaan en is COVID-19 ook niet volledig weg. De Universiteit Twente zorgt daarnaast voor een veilige omgeving, met bijvoorbeeld voldoende ventilatie en voorzieningen in de gebouwen zoals desinfectiemiddelen. Tijdens onze (onderwijs)activiteiten vragen we zowel onze deelnemers als medewerkers vooral om rekening met elkaar te houden. 

 • Mondkapjesplicht

  Bij verplaatsing door een gebouw van de UT is het verplicht om (vanaf 13 jaar) altijd een mondkapje te gebruiken, ook als je zit. Een bandana of shawl is geen geaccepteerd alternatief. Het advies is om een (medisch) wegwerpmondkapje te dragen, bij voorkeur type II. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. 

  *Als je vanwege een (zichtbare of onzichtbare) beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen, is er vanzelfsprekend een uizondering van kracht.

 • Basisregels blijven van groot belang

  Het houden van 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden in situaties waar dit kan. Laat je testen bij klachten bij de GGD, ook als je al gevaccineerd bent. Bij klachten of een positieve test blijf je thuis en vermijd je contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. Schud geen handen, was vaak en goed je handen en hoesten/niezen doe je in je elleboog.

 • Doe een zelftest

  We vragen bezoekers van Pre-U activiteiten om voor deelname een zelftest te doen, ook als je al gevaccineerd bent. Ten slotte kan je nog steeds besmet raken. Dit vragen we ook aan onze medewerkers die bij de activiteiten aanwezig zijn.

  Belangrijk: het doen van een zelftest is geen goede vervanger van de test bij de GGD in het geval je klachten hebt. Bij klachten laat je je altijd testen bij de GGD. Daarvoor kan je een afspraak maken via www.coronatest.nl.

Activiteiten Pre-U
Onderwijsactiviteiten voor leerlingen willen we - op veilige en verantwoorde manier - zo veel mogelijk door laten gaan. We wegen elke keer af wat het doel is, wat de gevolgen zijn als een activiteit door gaat en of een online variant van de activiteit to de gewenste kwaliteit kan leiden.