Online onderwijs

Samen blijven we ook online ondersteunen. 

In deze bijzondere tijd willen we graag docenten en scholen ondersteunen in het vormgeven en uitvoeren van online onderwijs. Binnen de regio Oost-Nederland wordt er binnen verschillende organisaties wetenschappelijk onderzoek gedaan naar online onderwijs. Dit is informatie die wellicht ook zinvol kan zijn voor jullie.

Samenwerken in de regio

Op deze pagina's wordt inhoud gedeeld vanuit verschillende expertises, om zo overzicht te bieden in het enorme aanbod dat is ontstaan rondom online onderwijs. We richten ons hierbij vooral op de onderwijskundige ondersteuning, waarbij de wetenschap als basis wordt gehanteerd.

Pro-U zorgt voor de inrichting van deze pagina's, met kennis en expertise van verschillende afdelingen binnen de UT én de samenwerkingspartners uit het onderwijsnetwerk Oost-Nederland.

Samen blijven we graag ondersteunen op de volgende onderwerpen:

  • Tips & tricks

    Welke (onderwijskundige) tips zijn zinvol bij de uitvoering van online onderwijs? Wij hebben voor een aantal onderwerpen wat handige tips bij elkaar gezet, om snel te kunnen toepassen in de eigen lessituaties.

  • Wetenschappelijke literatuur

    Welke literatuur is relevant én bruikbaar voor het vormgeven van online onderwijs? Wij hebben een overzicht gemaakt van relevant artikelen om te raadplegen.

  • Andere initiatieven

    Als aanvulling op de verschillende pagina’s binnen dit platform delen wij graag een aantal andere betrouwbare bronnen.

Onze online ondersteuning voor docenten
Ben jij een leerling? Ook voor jou zijn we er online!

Dit platform is nog in ontwikkeling en zal gedurende de periode van maatregelen worden aangevuld. Heb je ideeën of feedback? Laat het ons weten!