Op 7 november 2018 vond de Twentse Wiskunde Estafette plaats. Leerlingen uit 4 en 5 vwo deden in teams mee aan deze uitdagende, wiskundige wedstrijd. Bekijk de onderstaande video voor een impressie van deze dag! 

WAT IS DE TWENTSE WISKUNDE ESTAFETTE?

Bij de Twentse Wiskunde Estafette kan je je inschrijven in teams van 4 leerlingen. De dag begint met een puzzelronde. Vervolgens gaan we na de lunch verder met de estafette. In de estafette is het jullie opdracht om zoveel mogelijk wiskundige vragen op te lossen in een korte tijd. Jullie kunnen daarbij kiezen uit makkelijke en moeilijke vragen. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer punten je krijgt. Op een groot scorebord wordt bijgehouden wie de meeste vragen ingeleverd heeft. Of dit goed of fout is krijg je pas te zien bij de prijsuitreiking! Om je een idee te geven welke vragen je kunt verwachten, hebben we van elk niveau een voorbeeldvraag gegeven (met antwoord natuurlijk).

HOE KUN JE MEEDOEN?

Vorm een team met drie klasgenoten en vraag aan je wiskundeleraar of je mee mag doen. Hij of zij kan je inschrijven via deze website. Je hoeft niet heel goed te zijn in wiskunde, maar het is wel handig als je snel kunt denken en doen. De Twentse Wiskunde Estafette is bedoeld voor 5 vwo leerlingen, maar 4 vwo’ers die wel van een uitdaging houden mogen ook meedoen. Er zijn zelfs een paar 4 vwo teams in het verleden die hebben gewonnen. Per school mogen maximaal 5 teams meedoen. 

PROGRAMMA

Indicatie Leerlingenprogramma

10.00 uur     Ontvangst
10.45 uur     Opening
11.00 uur     Puzzelronde
12.15 uur     Lunch
13.00 uur     Twentse Wiskunde Estafette
15.00 uur     Pauze
15.40 uur     Prijsuitreiking en afsluiting
16.15 uur     Einde 

INSCHRIJVING 

Zit je in 4 of 5 vwo en ben je wel toe aan een uitdaging? Lijkt het je leuk om zoveel mogelijk vraagstukken op te lossen in een korte tijd? En heb je ook nog enthousiaste klasgenoten met wie je een team kan vormen? Doe dan mee aan de Twentse Wiskunde Estafette!

De datum voor de Twentse Wiskunde Estafette 2019 is nog niet bekend. 

DOCENTENPROGRAMMA

Voor de begeleidende leraren staan er twee lezingen gepland. Er wordt uiteraard rekening gehouden met tijd om de leerlingen in hun voortgang van de puzzelronde en estafette te kunnen volgen.

MEER INFORMATIE

Voor informatie kun je mailen naar pre-u@utwente.nl. 

Belangrijk: Elk teamlid moet dit formulier apart invullen. Geef in de optie "Voor en achternamen teamleden" aan wie je teamleden zijn. 

Als docent aanmelden? Stuur dan een Email naar lotteweedage-pre-u@utwente.nl met als titel "Docent Aanmelding TWE", en vermeld daarin dat u als docent deel wil nemen aan het docentprogramma tijdens de Twentse Wiskunde Estafette. 

Persoonlijke info

Tijdens deze activiteit kunnen foto’s en/of video’s worden gemaakt. Mocht je hier niet aan willen deelnemen, dan kan dit ter plekke worden gemeld bij de fotograaf/cameraman. De foto’s en video’s zullen uitsluitend worden gebruikt voor Pre-U en UT promotiedoeleinden.