Wedstrijden & seminars

Profielwerkstukkenwedstrijd

HEB JIJ EEN INTERESSANT PROFIELWERKSTUK GEMAAKT? DOE DAN MEE AAN DE PROFIELWERKSTUKKENWEDSTRIJD VAN PRE-U!

Alle leerlingen die afgelopen schooljaar een profielwerkstuk hebben afgerond, mogen meedoen door zijn of haar werkstuk op te sturen. De profielwerkstukken worden beoordeeld door docenten van de Universiteit Twente. De tien beste profielwerkstukken worden uitgenodigd voor een Finaledag op de campus van de Universiteit Twente. 

De genomineerden worden beoordeeld door een deskundige jury en maken hierbij kans op gave prijzen. Kortom, een leuke en spannende wedstrijd! De Finaledag van 2018 heeft plaatsgevonden op vrijdag 6 april 2018.  

Wil je graag een korte impressie zien van de wedstrijd van 2017? Ruben de Ruiter, de winnaar van vorig jaar vertelt er over!  

Prijzen

De prijzen voor de Profielwerkstukkenwedstrijd van 2018 zijn als volgt:

1ste prijs

500 euro

ATLAS Award

200 euro

MS&T Award

200 euro

Publieksprijs

Nader te bepalen

De awards die zijn uitgereikt door ATLAS en MS&T waren op zoek naar een combinatie van technologie met de samenleving. De focus van ATLAS ligt daarbij wat meer op technologie en de MS&T-award meer op de samenleving. 

winnaars

Op 6 april hebben alle genomineerde leerlingen hun profielwerkstuk gepresenteerd. Alle profielwerkstukken waren erg interessant en de keuze voor de winnaars van de awards was dan ook lastig.

De eerste prijs van 500 euro is gewoon door Marie-Anne de Gier van het Atheneum College Hageveld in Heemstede. De vakjury vond haar profielwerkstuk over het geluidsscherm de Wobbel de beste van alle ingezonden profielwerkstukken. Zij heeft dit geluidsscherm helemaal zelf bedacht en uitgewerkt, waarbij veel verschillende aspecten aan aanbod zijn gekomen. 

De ATLAS award is gewonnen door Daan Velthuis en Nout Kleef van het Bonhoeffer College in Enschede. Zij hebben onderzocht hoe de kunst van het verstoppen van gegevens werkt. Daarbij hebben zij zichzelf uitgedaagd om een nieuw algoritme te bedenken die het voor buitenstaanders lastig maakt om verborgen tekst te vinden, ook wel steganografie genoemd.

De MS&T award is gewonnen door Tessa Straatman en Vera Hijlkema van het Maartenscollege in Haren. Zij hebben onderzocht hoe muziek invloed kan hebben op cognitieve prestaties van leerlingen.

En de publieksprijs is uitgereikt aan Jelle Feitsma en Sam Voncken van het Porta Mosana College uit Maastricht. In hun profielwerkstuk hebben zij zelf een longboard ontworpen.

inschrijven

De inschrijvingen voor de Profielwerkstukkenwedstrijd 2018 zijn gesloten. De winnaars zijn bekend.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Lees hier de algemene voorwaarden voor deelname aan de Profielwerkstukkenwedstrijd. Deze algemene voorwaarden moeten door alle deelnemers ondertekend worden. 

Vragen

Als je verder nog vragen en/of opmerkingen hebt over de Profielwerkstukkenwedstrijd, dan kun je altijd contact opnemen met Pre-U via 053-489 4890 of mailen naar cyrelletenhagen-pre-u@utwente.nl.