MediCAMp

Ben jij een bovenbouw leerling aan het VWO en heb je interesse in een medische en ook technische opleiding? Of weet je nog niet zeker of het iets voor jou is? Heb je grote interesse in het menselijk lichaam? Of wil je graag een certificaat in je portfolio voor bij de decentrale selectie van een medisch-technische opleiding? Dan is het MediCamp écht iets voor jou!

HOE ZIET HET MEDICAMP ERUIT? 

Tijdens dit kamp ga je een week lang, van 29 april tot en met 3 mei, op ontdekkingsreis over de campus van de University of Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Wat gebeurt er als je intensief sport? Hoe kun je hersenactiviteit meten? Hoe leren studenten over moderne operatietechnieken? Tijdens het MediCamp ga je op zoek naar antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen. Je maakt kennis met wetenschappelijk denken en onderzoek doen aan de hand van interessante biomedische practica.

Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld bezoek aan het medische onderzoeksinstituut ECTM van de University of Twente. Je stapt in de wereld van de studies Biomedische Technologie, Technische Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en krijg je een goede indruk van het leven als student. Je wordt tijdens de kampweek begeleid door studenten van de studies Technische GeneeskundeBiomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen, die precies weten wat de studies inhouden en al je vragen kunnen beantwoorden. Kortom, de beste manier om je meivakantie door te brengen!

PROGRAMMA

Je verblijft tijdens het kamp een week (29 april tot en met 3 mei) lang in de blokhutten op het terrein van de University of Twente. Tijdens het kamp houden we ons bezig met verschillende thema’s, zoals sport en spierkracht, medische simulatie, onderzoekstechnieken en nog veel meer. Naast de lesmodules leer je meer over de medische studies aan de Universiteit Twente, wordt er een bezoek gebracht aan topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en gaan we langs bij een medisch bedrijf in de regio. 

Aan het einde van de week breng je je nieuw opgedane vaardigheden in de praktijk en doe je een wetenschappelijk onderzoek, waarvan je de resultaten met je mede-deelnemers presenteert aan je ouders. Natuurlijk hoef je je ook in de avonden niet te vervelen: op het programma staan onder andere een filmavond, sportworkshop, een avondje naar het gezellige centrum van Enschede en nog veel meer leuke dingen! 

Naast het feit dat het een ontzettend leuke en leerzame week wordt kom je er tijdens deze week achter of een medische studie iets voor jou is. Hierbij krijg je ook een certificaat, dat je een voordeel kan geven bij de decentrale selectie van Technische Geneeskunde!

Kosten

Aan de deelname van het MediCamp zijn kosten verbonden. Uiteraard wordt er voor eten en een bed gezorgd, het enige dat de deelnemer hoeft mee te nemen zijn kleren, toiletspullen, een goed humeur, slaapzak/kussen en een werkende fiets. Als het niet lukt om een fiets mee te nemen kan de organisatie daarvoor zorgen, de prijs van eventuele huurfietsen worden dan doorberekend. De kosten voor het MediCamp 2019 zijn €300 per persoon en €550 als je je aanmeldt vriend(in).

Inschrijving

De inschrijvingen voor MediCamp 2019 zijn nog niet geopend. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze interesselijst!