Zin om te oefenen? 

De mathrace 2016 is ten einde en de winnaars zijn persoonlijk bericht. Heel erg bedankt voor je deelname en wie zien je graag weer deelnemen aan de volgende editie, die 6 maart van start gaat. Hou hiervoor de website in de gaten!

Zit jij in 3 of 4 vwo en ben je klaar voor een wiskundige uitdaging? Doe dan vanuit thuis of school mee aan de Mathrace! Tijdens de Mathrace wordt er zes tot acht weken lang iedere week een wiskundig vraagstuk op onze website geplaatst waarover jij je hoofd kunt breken.

Je kunt als individuele deelnemer of als groep meedoen. Als individuele deelnemers maak je kans op een binair horloge ter waarde van zeventig euro! En ook de groepen hebben een leuke prijs: de hoofdprijs is een middag 3D printen op de campus van de Universiteit Twente!

PLANNING

De volgende Mathrace gaat op 6 maart 2017 van start. 

OPGAVES

Na de start van de eerstvolgende editie zal telkens op maandag om 12:00 uur de nieuwe opgave op de website geplaatst worden. Meedoen aan de Mathrace doe je door telkens het antwoord op de opgave per e-mail naar mathrace-pre-u@utwente.nl te sturen binnen een week. Bekijk de uitgebreide spelregels voor meer informatie over deelname. Naast de nieuwe opgaves zijn ook de vorige opgaves te bekijken op de website, net als het scorebord van de Mathrace.

OEFENEN?

Wil je oefenen voor de komende Mathrace? Of ben jij op zoek naar een extra wiskundige uitdaging? Los dan de breinkrakers van de vorige Mathraces op.