Masterclasses

Blended Learning Masterclasses 5/6 vwo

Een blended learning masterclass is een lessenserie van 6 weken, deels op locatie, deels online en deels op de Universiteit Twente.

Blended Learning combineert online leren met contactonderwijs. De startbijeenkomst is op de campus van de Universiteit Twente tijdens de open dag. Je hebt dan meteen de mogelijkheid om een voorlichting van een opleiding bij te wonen. Daarna volg je 4 online lessen waarbij je feedback krijgt van een masterclassbegeleider.  Je sluit de masterclass af op een centraal gelegen plek in Nederland. Meld je nu aan voor de pilot van Blended Masterclasses!

Voor wie?

Voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die zich willen verdiepen in het vakgebied van Ondernemerschap of Kwantummechanica en één of meerdere bacheloropleidingen van de Universiteit Twente. 

Aanbod


Het aanbod bestaat voor de pilot in het schooljaar 2017-2018 uit de volgende masterclasses:   

Ondernemerschap

LEID JIJ JOUW BEDRIJF TOT EEN SUCCES?

Altijd al willen weten hoe het is om je eigen bedrijf te hebben? Hoe je dit moet opzetten en kunt leiden? De meest ondernemende universiteit van Nederland daagt jou uit om op zoek te gaan naar je inner ondernemer.

In deze masterclass speel je CEO van je eigen bedrijf in de auto industrie. Samen met de collega’s in je bedrijf formuleer je een ondernemingsplan en ervaar je hoe het is om een bedrijf te runnen. Onderhandelen, contracten afsluiten, in- en verkopen, marketingcampagnes formuleren en de markt voorspellen zijn slechts enkele elementen die in deze masterclass centraal staan.

Denk jij dat je de concurrentie te slim af kunt zijn? Ben jij in staat om zelfverzekerd en gepast te reageren op onvoorziene situaties? Kortom, ben je in staat om jouw bedrijf het meeste succes te laten boeken? Meld je dan nu aan!

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE

  • Het concept "ondernemerschap" en de belangrijke vaardigheden die hierbij horen beschrijven;
  • Ondernemingskansen signaleren en hierop inspelen;
  • Uitleggen wat een zero-sum game is en hoe je met deze kennis je eigen winst kan maximaliseren;
  • Uitleggen wat de bacheloropleiding International Business Administration doet op het gebied van ondernemerschap.

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Economie, Management en Organisatie, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen. Dit zijn echter geen verplichte vakken voor het deelnemen aan de masterclass. 

Kwantummechanica

De wereld van de kwantummechanica

Het is een van de meest spraakmakende theorieën van de natuurkunde in de twintigste eeuw, de kwantummechanica. Superpositie, tunneling, verstrengeling en zelfs kwantumteleportatie, het zijn enkele voorbeelden die laten zien dat de kwantumwereld zich totaal verschillend gedraagt dat onze ‘klassieke’ wereld. Toch komen we de kwantummechanica om ons heen al tegen in een tal van toepassingen zoals een laser, MRI-scanner en de atoomklokken die gebruikt worden in GPS-satellieten. 

Tijdens deze masterclass ga je de opmerkelijke wereld die kwantummechanica ons te bieden heeft verder verkennen. We zullen nieuwe concepten behandelen en laten zien welke toepassingen die ons oplevert. Zo gaan we een onder andere rekenen met een echte kwantumcomputer. 

Na deze masterclass kan je

  • Heb je kennis gemaakt met onderwerpen zoals verstrengeling en de EPR-paradox.
  • Weet je hoe kwantumcomputers verschillen van klassieke computers.
  • Kan je de geleerde concepten gebruiken voor voorbereiding op de examens.  

Voorkennis

Deze masterclass sluit aan bij het niveau van de hoofdstukken kwantummechanica zoals deze in 6 vwo behandeld worden. Maar ook als je in 5 vwo zit, kun je deelnemen aan deze masterclass. Voorafgaand aan de masterclass ontvang je van ons een document met de basis uitleg over kwantummechanica. Tijdens de startsessie zullen we de voorkennis verder behandelen.

Planning

Het programma duurt zes weken en bestaat uit twee fysieke bijeenkomsten, vier online lessen en zelfstudie. De pilot voor Blended Masterclasses vindt in het voorjaar van 2018 plaats.

Vrijdag 16 maart

Startbijeenkomst op de UT, tijdens de Open Dag

19 - 23 maart

Online lesweek 1

26 - 30 maart

Online lesweek 2

2  - 6 april

Online lesweek 3 

9 - 13 april

Online lesweek 4 

Vrijdag 20 april

Eindbijeenkomst (centrale plek)

Kosten & Inschrijving 

De kosten zijn €100,- per leerling. Voor leerlingen van de partnerscholen van Pre-U geldt een gereduceerd tarief van €90.- per leerling. 

Wil jij in het voorjaar van 2018 mee doen met de pilot van Blended Masterclasses? Meld je hieronder aan, dan nemen wij contact met je op zodra de planning bekend is.

Wil je meedoen met de pilot van Blended Masterclasses?
Meld je nu aan!

MEER INFORMATIE

Download de brochure of neem contact met ons op via contact-pre-u@utwente.nl.