Masterclasses

Masterclasses 5/6 vwo

5/6 vwo masterclasses bieden leerlingen gedurende acht weken een extra uitdaging in een onderwerp naar keuze en kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Tevens zijn deze masterclasses een uitstekend vertrekpunt voor het profielwerkstuk. Elke bacheloropleiding van de Universiteit Twente is gerepresenteerd in de twaalf masterclasses. Hierin maken leerlingen kennis met onderwijs dat wordt gegeven op de Universiteit Twente door middel van bijvoorbeeld hoorcolleges, practica en projectwerk. Daarnaast zullen leerlingen maximaal één uur per bijeenkomst besteden aan zelfstudie, om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

voor wie?

Deze masterclasses zijn voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die zich willen verdiepen in één of meerdere bacheloropleidingen. Ze zijn actief op zoek naar verdieping en uitdaging in een specifiek vakgebied. Leerlingen kunnen kiezen uit elf verschillende masterclasses en drie verschillende blended masterclasses. De exacte onderwerpen vind je hieronder.

Planning

De masterclasses worden op de donderdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Het programma duurt 7 a 8 weken en bestaat uit zes bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal één uur zelfstudie per bijeenkomst. De planning van de blended masterclasses wijkt af van de reguliere masterclasses, kijk voor actuele informatie op de pagina van de blended masterclasses


Blokken

Start en einde masterclasses

Aanmelddeadline  

Blok 1

do. 15 nov 2018 – do. 17 jan 2019

1 oktober 2018

Blok 2

do. 7 maart 2019 – do. 18 april 2019

1 februari 2019

Hieronder staan de masterclasses die in de verschillende blokken worden aangeboden.  

Blok 1 - november 2018 tot januari 2019

Reguliere masterclasses op de University of Twente:

Blended masterclasses (deels op locatie, de UT en online):

Blok 2 - maart en april 2019

Reguliere masterclasses op de University of Twente:

Blended masterclasses (deels op locatie, de UT en online):

AANMELDEN, kosten & meer informatie

Inschrijven kan voor partners via de Pre-U coördinator op school. Niet-partnerscholen schrijven zich in via het inschrijfformulier. Deelname aan een 5/6 vwo masterclass kost €120,- per persoon, leerlingen van Pre-U partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van € 90,- per deelnemer. Voor vragen kun je contact opnemen met masterclasses-pre-u@utwente.nl.