Masterclasses

(Blended) Masterclasses 5/6 vwo

5/6 vwo masterclasses bieden leerlingen gedurende zes a acht weken een extra uitdaging in een onderwerp naar keuze en kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Tevens zijn deze masterclasses een uitstekend vertrekpunt voor het profielwerkstuk. Bijna elke bacheloropleiding van de Universiteit Twente is gerepresenteerd in het aanbod.

 

Dit aanbod bestaat enerzijds uit reguliere masterclasses met wekelijkse bijeenkomsten op de UT en anderzijds uit blended masterclasses waarin contactonderwijs gecombineerd wordt met online leren op afstand.

Reguliere masterclasses

In de reguliere masterclasses maken leerlingen kennis met onderwijs van de Universiteit Twente door middel van bijvoorbeeld hoorcolleges, practica en projectwerk. Daarnaast zullen leerlingen maximaal één uur per bijeenkomst besteden aan zelfstudie, om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

Blended masterclasses

De blended masterclasses bestaan uit twee gezamenlijke contactmomenten, namelijk de startbijeenkomst en de eindbijeenkomst. Tussentijds ligt de nadruk op zelfstudie, maar wel met begeleiding op afstand. 

voor wie?

Deze masterclasses zijn voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die zich willen verdiepen in één of meerdere bacheloropleidingen. Ze zijn actief op zoek naar verdieping en uitdaging in een specifiek vakgebied. Leerlingen kunnen een onderwerp naar keuze kiezen uit elf verschillende masterclasses en drie verschillende blended masterclasses. Een blended masterclass past goed bij leerlingen die weinig tijd hebben om te reizen en zichzelf ook op afstand kunnen motiveren om aan de slag te gaan. 

Planning

Reguliere masterclasses

De reguliere masterclasses worden op de donderdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Het programma duurt 7 a 8 weken en bestaat uit zes bijeenkomsten op de campus van de Universiteit Twente en maximaal één uur zelfstudie per bijeenkomst.

Blended masterclasses

De blended masterclasses worden op de Universiteit Twente op vrijdagochtend gegeven van 09:30 - 12:30 uur tijdens de open dag, waarbij leerlingen meteen de mogelijkheid hebben om een voorlichting van een opleiding bij te wonen. Daarna volgen ze gedurende 4 weken 4 online lessen waarbij ze begeleid worden door de masterclassbegeleider. De masterclass wordt na 6 weken gezamenlijk afgesloten tijdens de eindbijeenkomst op een vrijdagmiddag van 13:30 - 16:30 uur op de University of Twente. 

blokken


Blokken

Start en einde masterclasses*

Aanmelddeadline  

Blok 1

do. 15 nov 2018 – do. 17 jan 2019

10 oktober 2018

Blok 2

do. 7 maart 2019 – do. 18 april 2019

1 februari 2019

*Let op: de start- en einddatum van de blended masterclasses wijken af van de reguliere masterclasses. Aanmelddeadlines van de blokken zijn wel gelijk. Klik voor de actuele informatie op de blended masterclass naar keuze. 

Hieronder staan de masterclasses die in de verschillende blokken worden aangeboden.  

Blok 1 - november 2018 tot januari 2019

Reguliere masterclasses op de University of Twente:

Blended masterclasses (op de UT en online):

Blok 2 - maart en april 2019

Reguliere masterclasses op de University of Twente:

Blended masterclasses (op de UT en online):

AANMELDEN, kosten & meer informatie

Inschrijven kan voor partners via de Pre-U coördinator op school. Niet-partnerscholen schrijven zich in via het inschrijfformulier. Deelname aan een reguliere 5/6 vwo masterclass kost €120,- per persoon, leerlingen van Pre-U partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van € 90,- per deelnemer. Deelnemen aan een blended masterclass kost €100,- per persoon, maar kosten voor leerlingen van Pre-U partnerscholen bedragen € 90,- per deelnemer. Voor vragen kun je contact opnemen met masterclasses-pre-u@utwente.nl.