Masterclasses

Masterclasses 5/6 vwo

5/6 vwo masterclasses bieden leerlingen gedurende acht weken een extra uitdaging in een onderwerp naar keuze en kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Tevens zijn deze masterclasses een uitstekend vertrekpunt voor het profielwerkstuk. Elke bacheloropleiding van de UT is gerepresenteerd in de twaalf masterclasses. Hierin maken leerlingen kennis met onderwijs dat wordt gegeven op de UT door middel van bijvoorbeeld hoorcolleges, practica en projectwerk. Daarnaast zullen leerlingen maximaal vijf uur besteden aan zelfstudie, om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

voor wie?

Deze masterclasses zijn voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die zich willen verdiepen in één of meerdere bacheloropleidingen. Ze zijn actief op zoek naar verdieping en uitdaging in een specifiek vakgebied. Leerlingen kunnen kiezen uit twaalf verschillende masterclasses. De exacte onderwerpen vind je hieronder.

Planning

De masterclasses worden op de donderdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Het programma duurt 10 weken en bestaat uit zes bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal vijf uur zelfstudie. 

 

Blokken

Start en einde masterclasses

Aanmelddeadline masterclasses

Blok 1

9 november – 11 januari

Deadline 1: 10 oktober

Blok 2

8 maart – 26 april

Deadline 2: 1 februari

Aanbod

Blok 1 - 9 november 2017 t/m 11 januari 2018

De masterclasses die in dit blok worden aangeboden zijn:

Blok 2 - 8 maart t/m 26 april 2018

De masterclasses die in dit blok worden aangeboden zijn:

AANMELDEN, kosten & meer informatie

Inschrijven kan voor partners via de Pre-U coördinator op school. Niet-partnerscholen schrijven zich in via het inschrijfformulier. Deelname aan een 5/6 vwo masterclass kost €120,- per persoon, leerlingen van Pre-U partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van € 90,- per deelnemer. Bekijk de jaarkalender voor het actuele overzicht van de masterclasses. Voor vragen kun je contact opnemen met masterclasses-pre-u@utwente.nl.