Masterclasses

Masterclasses 5/6 vwo

5/6 vwo masterclasses bieden leerlingen gedurende acht weken een extra uitdaging in een onderwerp naar keuze en kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Tevens zijn deze masterclasses een uitstekend vertrekpunt voor het profielwerkstuk. Elke bacheloropleiding van de Universiteit Twente is gerepresenteerd in de twaalf masterclasses. Hierin maken leerlingen kennis met onderwijs dat wordt gegeven op de Universiteit Twente door middel van bijvoorbeeld hoorcolleges, practica en projectwerk. Daarnaast zullen leerlingen maximaal één uur per bijeenkomst besteden aan zelfstudie, om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

voor wie?

Deze masterclasses zijn voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die zich willen verdiepen in één of meerdere bacheloropleidingen. Ze zijn actief op zoek naar verdieping en uitdaging in een specifiek vakgebied. Leerlingen kunnen kiezen uit twaalf verschillende masterclasses. De exacte onderwerpen vind je hieronder.


Planning

De masterclasses worden op de donderdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Het programma duurt 8 weken en bestaat uit zes bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal één uur zelfstudie per bijeenkomst. 


Blokken

Start en einde masterclasses

Aanmelddeadline  

Blok 1

9 november 2017 – 11 januari 2018

10 oktober 2017

Blok 2

8 maart 2018 – 26 april 2018

1 februari 2018

Aanbod

Blok 1 - 9 november 2017 t/m 11 januari 2018
Blok 2 - 8 maart t/m 26 april 2018

AANMELDEN, kosten & meer informatie

Inschrijven kan voor partners via de Pre-U coördinator op school. Niet-partnerscholen schrijven zich in via het inschrijfformulier. Deelname aan een 5/6 vwo masterclass kost €120,- per persoon, leerlingen van Pre-U partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van € 90,- per deelnemer. Bekijk de jaarkalender voor het actuele overzicht van de masterclasses. Voor vragen kun je contact opnemen met masterclasses-pre-u@utwente.nl.