Masterclasses

Masterclasses 4 vwo

Leerlingen uit 4 vwo worden gedurende vier bijeenkomsten op de UT ondergedompeld in één onderwerp. Hier volgen zij hoorcolleges en gaan ze aan de slag met practica en projectwerk. Tevens zullen leerlingen maximaal drie uur besteden aan zelfstudie, om zoveel mogelijk uit het programma te kunnen halen. De masterclasses hebben een verdiepend karakter en kunnen ondersteuning bieden bij de voorbereiding op de aankomende examenjaren. Tevens krijgen leerlingen door deel te nemen aan een masterclass een beter inzicht in de keuzes die je moet maken tijdens het uitvoeren van je profielwerkstuk.

Voor wie?

Deze masterclasses zijn voor leerlingen uit 4 vwo die naast hun reguliere lessen extra verdieping en uitdaging zoeken in een specifiek vakgebied. Leerlingen kunnen kiezen uit zes verschillende masterclasses. De onderwerpen vind je hieronder. 

planning

De masterclasses worden op de dinsdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Het programma duurt zes weken en bestaat uit vir bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal drie uur zelfstudie. 

 

Blokken

Start en einde masterclasses

Aanmelddeadline masterclasses

Blok 1

14 november – 19 december

10 oktober 2017

Blok 2

6 maart – 10 april

1 februari 2018

Aanbod

Blok 1 - 14 november t/m 19 december 2017

De masterclasses die in dit blok worden aangeboden zijn:

Blok 2 - 6 maart t/m 10 april 2018

De masterclasses die in dit blok worden aangeboden zijn: 

AANMELDEN, kosten & Meer informatie 

Inschrijven kan voor partners via de Pre-U coördinator op school. Niet-partnerscholen schrijven zich in via het inschrijfformulier. Deelname aan een 4 vwo masterclass kost €100,- per persoon, leerlingen van Pre-U partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van € 75,- per deelnemer. Bekijk de jaarkalender voor het actuele overzicht van de masterclasses. Voor vragen kun je contact opnemen met masterclasses-pre-u@utwente.nl.