Kampen

MediCamp

Meer informatie over MediCamp
Ga naar de jaarkalender

HOE ZIET HET MEDICAMP ERUIT?

Tijdens dit kamp ga je een week lang op ontdekkingsreis over de campus van de University of Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Wat gebeurt er als je intensief sport? Hoe kun je hersenactiviteit meten? Hoe leren studenten over moderne operatietechnieken? Tijdens het MediCamp ga je op zoek naar antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen. Je maakt kennis met wetenschappelijk denken en onderzoek doen aan de hand van interessante biomedische practica. Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld bezoek aan het medische onderzoeksinstituut ECTM van de University of Twente. Je stapt in de wereld van de studies Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde en krijg je een goede indruk van het leven als student. Je wordt tijdens de kampweek begeleid door studenten van de studies Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie, die precies weten wat de studies inhouden en al je vragen kunnen beantwoorden. Kortom, de beste manier om je meivakantie door te brengen!

PROGRAMMA

Je verblijft tijdens het kamp een week lang in de blokhutten op het terrein van de University of Twente. Tijdens het kamp houden we ons bezig met verschillende thema’s, zoals sport en spierkracht, medische simulatie, onderzoekstechnieken en nog veel meer. Naast de lesmodules leer je meer over de medische studies aan de Universiteit Twente, wordt er een bezoek gebracht aan topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en gaan we langs bij een medisch bedrijf in de regio. Aan het einde van de week breng je je nieuw opgedane vaardigheden in de praktijk en doe je een wetenschappelijk onderzoek, waarvan je de resultaten met je mede-deelnemers presenteert aan je ouders. Natuurlijk hoef je je ook in de avonden niet te vervelen: op het programma staan onder andere een filmavond, sportworkshop, een avondje naar het gezellige centrum van Enschede en nog veel meer leuke dingen! Zie het volledige rooster hieronder:Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Ochtend

Ontvangst

Bezoek Ambroise

Module Echoscopie

Module Regulatie

Onderzoek

Middag

Module Sport

Bezoek Medisch Spectrum Twente

Module Neurologie

Onderzoek

Presentaties, afsluiting

Avond

Pubquiz

Filmavond

Enschede

Sportworkshop


Naast het feit dat het een ontzettend leuke en leerzame week wordt kom je er tijdens deze week achter of een medische studie iets voor jou is. Hierbij krijg je ook een certificaat, dat je een voordeel kan geven bij de decentrale selectie van Technische Geneeskunde!

INSCHRIJVingen zijn gesloten

Het MediCamp is helaas vol geboekt! Je kunt je nog wel inschrijven op de reservelijst, of de interesselijst voor het volgende MediCamp. Stuur daarvoor een mailtje naar pre-u@utwente.nl!