Kampen

MediCamp

HOE ZIET HET MEDICAMP ERUIT?

Tijdens dit kamp ga je een week lang op ontdekkingsreis over de campus van de University of Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Wat gebeurt er als je intensief sport? Hoe kun je spierkracht meten? Hoe leren studenten over moderne operatietechnieken? Tijdens het MediCamp ga je op zoek naar antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen. Je maakt kennis met wetenschappelijk denken en onderzoek doen aan de hand van interessante biomedische practica. Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld bezoek aan het medische onderzoeksinstituut ECTM van de University of Twente. Je stapt in de wereld van de studies Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde en krijg je een goede indruk van het leven als student. Je wordt tijdens de kampweek begeleid door studenten van de studies Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie, die precies weten wat de studies inhouden en al je vragen kunnen beantwoorden. Kortom, de beste manier om je meivakantie door te brengen!

PROGRAMMA

Je verblijft tijdens het kamp een week lang in de blokhutten op het terrein van de University of Twente. Tijdens het kamp houden we ons bezig met verschillende thema’s, zoals Sport, Medische simulatie, onderzoekstechnieken en nog veel meer. Naast de lesmodules leer je meer over de medische studies aan de Universiteit Twente en wordt er een bezoek gebracht aan een medisch bedrijf in de regio. Ook in de avonden hoef je je niet te vervelen: op het programma staan onder andere een filmavond, sportworkshop, een avondje naar de stad en nog veel meer leuke dingen!

Naast het feit dat het een ontzettend leuke en leerzame week wordt kom je er tijdens deze week ook achter of een medische studie iets voor jou is. Daarnaast krijg je een certificaat, dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor in je portfolio bij een decentrale selectie.

INSCHRIJVEN?

De inschrijvingen openen begin januari 2017. De studenten van de University of Twente zijn op dit moment hard bezig om het Medicamp nóg leuker te maken dan vorig jaar. Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en bericht krijgen wanneer de inschrijvingen open gaan? Schrijf je dan in op de interesselijst!

Meer informatie over het Medicamp 
Ga naar de jaarkalender