Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Wiskunde. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken. 

Het vak

Het vak Wiskunde is de wetenschap die betrekking heeft op getallen, patronen en structuren. De Wiskunde komt voort uit het rekenen en de meetkunde. Wiskunde is bruikbaar in allerlei soorten situaties. Daarom vind je in de lijst met onderwerpen veel maatschappelijke thema's. Verschillende vraagstukken zij interessant om vanuit de Wiskunde te bekijken. 

De Onderwerpen