Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Natuurkunde. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het vak

Het vak Natuurkunde, dat ook wel Fysica wordt genoemd, is van oorsprong de tak van de wetenschap die algemene eigenschappen van materie, straling en energie onderzoek en beschrijft. Kracht, evenwicht en beweging, warmte, licht en geluid zijn enkele voorbeelden van deze eigenschappen. 

In de lijst met onderwerpen vind je veel van dit soort thema's. Zoals je ziet is de lijst erg groot en verschillen de onderwerpen van érg theoretisch tot erg maatschappelijk betrokken. Bedenk voor jezelf en je groep wat je uit je profielwerkstuk wil halen en kies dan een passend onderwerp! 

De Onderwerpen