Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Natuur, Leven en Technologie. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het vak

 Natuur, Leven en Technologie biedt diepgang op natuurkundige onderwerpen. Ook verschillende onderwerpen in de Biologie worden behandeld. Het doen van onderzoek staat centraal. Wanneer je voor een profielwerkstuk binnen dit vak kiest zul je dan ook veel praktisch aan de slag gaan. Het kiezen van een goede onderzoeksvraag is érg belangrijk. 

Zoals je in de lijst met onderwerpen kan zien worden er veel verschillende thema's behandeld binnen Natuur, Leven en Technologie. Bedenk goed op welk domein je je wilt focussen en maak daarvanuit een keuze. 

De Onderwerpen