Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Maatschappijleer. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het vak

 Maatschappijleer gaat, zoals in de naam al genoemd wordt, over de verschillende aspecten van de maatschappij. In verschillende domeinen komen onderwerpen als politieke systemen, cultuur en de verzorgingsstaat aan bod. In de lijst met onderwerpen kun je zien dat binnen het vak maatschappijleer een erg groot aantal onderwerpen te behandelen is. Kies daarom met je groep iets dat je écht interessant vindt! 

De Onderwerpen