Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Klassieke Culturele Vorming. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het vak

Het vak Klassieke Culturele Vorming bestudeert allerlei uitingen van kunst en cultuur. Met name de cultuur van de Klassieke Oudheid wordt uitvoerig besproken. In de lijst met onderwerpen kan je zien dat er echter veel verschillende thema's zijn waaruit te kiezen valt. Een profielwerkstuk voor het vak Klassieke Culturele Vorming geeft je de kans dieper op een interresant thema in te gaan. 

 

De Onderwerpen