Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Informatica. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het Vak

Informatica, soms ook computerwetenschappen genoemd, is de wetenschap die zich bezig houdt met theoretische fundamenten als informatie en het rekenen, de theoretische informatie en de toepassing van computersystemen. Het vak is een zogenaamde 'multidisciplinaire wetenschap'. Dit houdt in dat het is ontstaan uit meerdere vakken, waaronder de Wiskunde en de Elektrotechniek. 

Dit zie je terug in de verschillende onderwerpen, die zowel technisch als maatschappelijk georiënteerd zijn. Denk goed na over het soort onderwerp dat je wil! 

De Onderwerpen