Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Geschiedenis. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het vak

Het vak Geschiedenis is een van de oudste schoolvakken en behandelt de chronologische ordening van gebeurtenissen. Hierbij worden bronnen gebruikt die voortkomen uit het verleden. Dit kunnen geschreven en gedrukte bronnen zijn, maar ook voorwerpen die zijn verkregen doormiddel van archeologie. 

In de grote lijst met onderwerpen vind je thema's terug die zich strekken van de oudheid tot het heden. We raden je aan een onderwerp te kiezen dat je écht boeit. Een Geschiedenis profielwerkstuk bedraagt veel schrijfwerk. De motivatie van een boeiend onderwerp helpt je om een goed profielwerkstuk neer te zetten! 

 

De Onderwerpen