Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Biologie. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het Vak

Biologie is een natuurwetenschap. Het vak houdt zich als hoofdzaak bezig met de studie van het leven en levende organismen. Zoals je in de grote lijst met onderwerpen kan zien zijn er echter heel veel verschillende onderwerpen die je vanuit het oogpunt van de Biologie kan bekijken. 

Doordat er veel verschillende onderwerpen zijn is het misschien lastig om te kiezen. Ga op zoek naar een onderwerp dat jou en je groep motiveert en uitdaagt, zo haal je het meest uit je profielwerkstuk! 

 

De Onderwerpen