Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Algemene Natuurwetenschappen. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het Vak

Het vak Algemene Natuurwetenschappen gaat, zoals de naam al zegt, in op verschillende natuurwetenschappen. Zoals je kunt zien zijn de onderstaande onderwerpen erg verschillend en hebben ze allemaal op de een of andere manier wat te maken met de natuur. 

Vele onderwerpen bieden de mogelijkheid tot het uitvoeren van verschillende proefjes. Houd je van het uitvoeren van onderzoekjes? Dan is een onderwerp uit de onderstaande lijst echt wat voor jou! 


De onderwerpen