Hieronder vind je de verschillende profielwerkstuk onderwerpen die aansluiten op het vak Aardrijkskunde. Op elke pagina wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwerp. Eerst kun je een klein inleidend stukje lezen. Daarna wordt er specifieke informatie gegeven over het onderwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat het onderwerp inhoud en waar jij je mee bezig zult houden.

Ook vind je enkele voorbeelden van onderzoeksvragen. Deze voorbeelden zijn bedoeld om jou en je groep een zet in de goede richting te geven. Je kan de gegeven onderzoeksvraag overnemen, of de informatie over het onderwerp gebruiken om je eigen onderzoeksvraag te bedenken.

Het vak

Aardrijkskunde is een vak dat zich richt op het bestuderen van het aardoppervlak, het onderzoeken van cultuur en het beschrijven van landschap over de hele wereld. Binnen de Aardrijkskunde wordt een verschil gemaakt tussen natuurlijke verschijnselen en culturele verschijnselen. 

In de grote lijst met onderwerpen vind je veel verschillende thema´s terug. Aardrijkskunde is een erg divers vak, dus je hebt ruime keuze! 

De onderwerpen