Het project van de Meesterproefbegeleiding wordt feestelijk geopend met de Kick-Off dag op de campus van Universiteit Twente. De Kick-Off dag zal in het schooljaar 2017-2018 plaatsvinden op 10 november 2017.

Het programma

Het programma voor 10 november 2017 is nog niet bekend. Hieronder staat het programma van vorig jaar.

 

Tijd

Programma leerlingen

Programma docenten

11:45-12:00 uur

Inloop

12:00-12:30 uur

Welkom (met verzorgde lunch voor alle deelnemers)

12:30-13:00 uur

Opening

13:00-14:00 uur

Workshops voor leerlingen

Docentenprogramma over de Meesterproef en begeleiding

14:00-15:30 uur

Kennismaking met begeleider

15:30-16:30 uur

Campusrondleiding, Nanolab-rondleiding, VRL-rondleiding of ECTM-rondleiding

16:30-17:00 uur

Afsluitende borrel

 

Een toelichting per programmaonderdeel is hieronder te vinden:

Inloop

De inloop van het programma was van 11:45-12:00 uur met ontvangst van de expertbegeleiders.

Welkom (met verzorgde lunch voor alle deelnemers)

Er is een verzorgde lunch voor alle deelnemers (leerlingen, docenten en opdrachtgevers) die zich van tevoren hebben aangemeld. We horen het graag op tijd als u allergieën of diëten heeft waar wij rekening mee moeten houden met de lunch. Deze kunt u doorgeven via het inschrijfformulier.

Opening

De Meesterproefbegeleiding is van start gegaan! Tijdens de opening wordt onder andere uitgelegd wat de leerlingen kunnen verwachten bij de expertbegeleiding van Pre-U.

Workshop voor leerlingen

Voor de leerlingen zullen workshops gegeven worden omtrent onderzoek doen en de meesterproef. Alle leerlingen die iets ontwerpen of iets doen omtrent ontwerpen zullen de workshop volgen over het maken van een ontwerp en de verslaglegging hiervan. Voor de leerlingen die een onderzoek doen zonder ontwerpen wordt een workshop georganiseerd over goed en betrouwbaar literatuuronderzoek. Hierin zal ook behandeld worden wanneer iets een goede onderzoeksvraag is en wat bepaalde uitkomsten betekenen voor je onderzoek.

Docentenprogramma over de Meesterproef en beoordeling

Bij het docentenprogramma zal er inhoudelijk meer worden ingegaan op de meesterproef en de begeleiding. De docenten kunnen hier met elkaar in gesprek gaan en hebben de mogelijkheid om te brainstormen over nieuwe ideeën omtrent de begeleiding. We willen speciale aandacht geven aan verwachting en contact tussen de leerling en de expertbegeleider.

Kennismaking met begeleider

Leerlingen krijgen de gelegenheid om hun expertbegeleider te leren kennen en ondertussen kan er ook iets gedronken worden. Wanneer een begeleider meerdere groepen heeft, wat vaak het geval is, kunnen leerlingen wat drinken aan tafeltjes waar ook voorlichting over de desbetreffende opleiding van de Universiteit Twente aanwezig is. 

Rondleidingen

Bezoekers van Kick-Off dag kunnen rondleiding op de universiteit volgen en krijgen daarbij de keuze tussen vier verschillende onderdelen.

-

Campusrondleiding

De Universiteit Twente (UT) is de enige echte campusuniversiteit van Nederland. Onderzoek, onderwijs, sport, cultuur en huisvesting zijn allemaal ondergebracht op één terrein. Tijdens de rondleiding maak je een ronde over de campus en wordt je meer verteld over alle verschillende faciliteiten, je bekijkt enkele UT-gebouwen en een studentenhuis.

-

Nanolab-rondleiding

MESA+ is het instituut voor Nanotechnologie. Voor onderzoek op de nanoschaal is een labaratorium nodig met zeer hoge eisen, dit maakt het Nanolab een unieke locatie in Nederland. Het Nanolab bestaat uit de cleanroom, uitgebreide analysefaciliteiten en het BioNanoLab. Tijdens de rondleiding zal je een ronde maken door het lab en meer te weten komen over nanotechnologie. Meer informatie over het lab is te vinden in dit filmpje.

-

ECTM-rondleiding

Het ECTM is het Experimental Centre for Technical Medicine van Universiteit Twente. In dit lab wordt onderzoek gedaan naar biomedische innovaties. Het ECTM heeft de modernste apparatuur in huis zoals een (trainings-) intensive care en een operatiekamer met (simulatie)technologie. Zo is er een high-tech pop die een levensechte patiënt simuleert. Studenten en onderzoekers werken in het ECTM hecht samen aan baanbrekende technologie. Meer informatie over het lab is te vinden in dit filmpje.

-

VRL-rondleiding

In het Virtual Reality Lab beleef je de virtuele werkelijkheid alsof het echt is. Er wordt onderzoek gedaan om nieuwe producten te visualiseren of gebeurtenissen te simuleren. Je kunt de nieuwste interactie- en videotechnieken uittesten, zoals touchscreen tafels, haptische interactie, hologrammen, motion capturing en Oculus Rift brillen. Het Virtual Reality Lab is uitgerust met de nieuwste technieken voor visualisatie en interactie. Deze worden gebruikt om besluitvorming in ontwerptrajecten te ondersteunen. In het VR Lab is het mogelijk toekomstige situaties en producten te beleven alsof ze echt zijn. Via deze link en deze link kan je alvast een kijkje nemen in het lab.

Afsluitende borrel

De Kick-Off dag van de Meesterproefbegeleiding wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel. Voor de leerlingen is er mogelijkheid om de begeleiders en opdrachtgevers verder te leren kennen en kan er worden terug gekeken op de dag.