Zie Begeleiding

Expertbegeleiding Meesterproef

Op het technasium word je als leerling uitgedaagd om zaken te onderzoeken of te ontwerpen, met de meesterproef als eindproject. Kan jij hierbij de hulp gebruiken van een expert? Doe dan mee aan de meesterproefbegeleiding van Pre-U.

Let op: de inschrijvingen voor de expertbeleiding voor schooljaar 2018/2019 zijn sinds 3 november 2018 gesloten. Aanmelden voor de begeleiding voor schooljaar 2019/2020 is na de zomervakantie weer mogelijk. 

wat is een meesterproef?

Leerlingen van het Technasium krijgen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Leerlingen worden hierin uitgedaagd om échte vraagstukken uit de wereld van bèta en techniek op te lossen. Het vak wordt in het examenjaar afgesloten met een groot onderzoek, namelijk de meesterproef. Bij de meesterproef stelt een opdrachtgever uit het bedrijfsleven een opdracht vast. De docent O&O heeft de rol van procesbegeleider. En een expert op inhoudelijk vlak kan de rol expertbegeleider innemen. Hiervoor kan het Pre-University programma van de Universiteit Twente je verder helpen. 

hulp van Pre-U

Bij de meesterproef krijg je hulp van een expertbegeleider die jou kan ondersteunen bij vragen die je hebt over het onderwerp. Eerst zal je tijdens een algemene Kick-of kennis maken met jouw expertbegeleiding. Daarna kunnen jullie zelf het contact onderhouden, maar onthoudt: de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jou!

Pre-U helpt je graag met het vinden van een geschikte expertbegeleider. De expertbegeleiders komen uit verschillende vakgebieden van de Universiteit Twente. Denk goed na over het onderwerp van jouw Meesterproef en bekijk bij welk thema en specifieke studie jouw project het best aansluit. Dit dien je namelijk aan te geven bij jouw inschrijving.

Bekijk het overzicht van de thema's en studies op onze website, kom je er niet uit? Je kan ons altijd even bellen of mailen.  

Ben je benieuwd naar het gehele proces van inschrijven en contact met begeleiders? Kijk naar de afspraken en voorwaarden van de Pre-U expertbegleiding. 

inschrijven

Het is sinds 3 november 2018 niet meer mogelijk om in te schrijven voor de Meesterproefbegeleiding 2018-2019. De schrijvingen zullen voor het schooljaar 2019-2020 begin september weer open gaan.

Aangezien we een beperkt aantal plekken hebben, raden we je aan om je zo vroeg mogelijk in te schrijven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt dus. Wel wordt elke ronde voorrang verleend aan Pre-U partnerscholen en scholen van enkele Techansium netwerken. 

Aangezien aanmelding verwerkt moeten worden en deze gekoppeld moeten worden aan de juiste begeleider, krijg je na een inschijving niet direct uitsluitsel over jouw aanmelding. Wel ontvang je een automatische response wanneer de aanmedling in goede staat is ontvangen. In onderstaand overzicht vind je wanneer je terugkoppeling kan verwachten:

  • Ingeschreven voor deadline 1 (uiterlijk 7 september 2019)? Je kan eind september terugkoppeling verwachten
  • Ingeschreven  voor deadline 2 (uiterlijk 1 oktober 2019)? We streven naar terugkoppeling in half oktober
  • Ingeschreven  voor deadline 3 (uiterlijk 1 november 2019)? Je kan half november terugkoppeling verwachten

Let op: inschrijven doe je met jouw hele groep middels één aanmelding. 

vragen

Meer informatie over de Algemene voorwaarden. Als er iets niet duidelijk is over de Meesterproefbegeleiding, dan kun je ons altijd bellen of mailen.