Begeleiding

Lyceo en Pre-U helpen leerlingen beter te presteren!


Om ervoor te zorgen dat examenkandidaten het maximale uit het eindexamenjaar halen, organiseert het Pre-U programma van de University of Twente, in samenwerking met Lyceo, examentrainingen. Deze examentrainingen vinden plaats op de campus van de University of Twente.

Lyceo helpt jaarlijks duizenden leerlingen door het hele land bij de voorbereiding op hun examens, voor alle vakken en op alle niveaus.

Examentrainingen van Lyceo, als enige bewezen effectief

Als enige aanbieder in Nederland laat Lyceo het effect van de examentrainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij: SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen van Lyceo zorgen voor een verbetering tot 1 punt van het centraal examencijfer.

Lyceo werkt met eigen lesmateriaal dat elk jaar, in samenwerking met hogescholen en universiteiten, geheel wordt vernieuwd en aangepast. Met een examentraining behandelen we de materie van een examen, herhalen alle examenstof en signaleren we waar je moeite mee hebt en helpen je daarbij. Onze examentrainingen worden gegeven door jonge, enthousiaste en hoogopgeleide begeleiders.

Voor wie? 

De trainingen zijn bedoeld voor alle examenkandidaten die zich goed willen voorbereiden op hun (school)examens. Voor leerlingen die hoger willen scoren, goede cijfers nodig hebben in verband met decentrale selectie van hun vervolgopleiding of met meer zekerheid het examen in willen gaan.

De voordelen op een rij:

  • Tot 1 punt hoger op het examen
  • Optimale voorbereiding op de school- en eindexamens
  • In kleine groepen uitleggen, herhalen en oefenen
  • In 2 of 3 dagen per vak
  • In alle weekenden en vakanties
  • Extra online oefenen (vanaf 2018)

Locaties

Lyceo organiseert examentrainingen in alle vakken, op alle niveaus, door het hele land (vanaf de zomer, tijdens de weekenden en vakanties tot de eindexamens en herexamens). Eén van de locaties waar je trainingen kunt volgen, is de campus van de University of Twente. Hier kun je ervaren hoe het is om te studeren op de campus van een universiteit. De overige locaties voor de examentrainingen vind je terug op de website van Lyceo.

Inschrijven

Op de website van Lyceo kun je je inschrijven voor een examentraining. Schrijf je nu in!