online college van een UT student

Webclasses zijn interactieve online colleges, waarin UT-studenten en -onderzoekers leerlingen inspireren, enthousiasmeren en kennis laten maken met een actueel wetenschappelijk onderwerp

De inhoud van de colleges zijn gebaseerd op verschillende onderzoeken, dit maakt het aanbod divers en verrassend. Zo kunnen leerlingen op een laagdrempelige manier ervaren wat er allemaal onderzocht wordt op de Universiteit Twente en hoe je dat terug kunt zien in het dagelijkse leven en de maatschappij. Daarnaast is deze activiteit ook uitermate geschikt als eerste kennismaking met Pre-U, om daarna door te stromen naar andere activiteiten. De webclasses bieden ook een uniek inkijkje in de eindopdrachten van verschillende UT bacheloropleidingen. Voor onderbouwleerlingen kunnen webclasses ook ondersteunen bij het maken van een profielkeuze.

In periode 3 en 4 van dit schooljaar worden geen webclasses aangeboden.

Aanbod

Alle webclasses voor het schooljaar 2022-2023 zijn gepland in periode 1 en 2, de aanmeldingsdeadlines hiervoor zijn inmiddels verstreken. In periode 3 en 4 van dit schooljaar worden geen webclasses aangeboden, dit betekent dat aanmelden voor webclasses in schooljaar 2022-2023 niet meer mogelijk is. Het Pre-U activiteiten aanbod voor volgend schooljaar 2023-2024 zal in de zomer van 2023 op deze website worden gepubliceerd.

Aanmelden & meer informatie

Aanmelden voor webclasses in schooljaar 2022-2023 is niet meer mogelijk.
Vragen? Neem dan contact met ons op via webclasses-pre-u@utwente.nl.

 

Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.