Themadag academisch onderzoek

Workshops zijn korte onderwijsprogramma’s om te ondersteunen bij het wetenschappelijke gedeelte van het profielwerkstuk, de overgang naar het hoger onderwijs en om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek.

Voor groepen tot 120 leerlingen is vijf keer per jaar de mogelijkheid om een themadag over academisch onderzoek te volgen. Deze volledig verzorgde dag duurt 5 uur, waarbij de introductie gericht is op de relevantie van onderzoek en vervolgens twee workshops worden gevolgd. De dag wordt naar eigen keuze afgesloten met een campusspel, bezoek aan een UT laboratorium of studievoorlichting. Hoe deze dag eruit ziet is te zien in de tabel hieronder.


 Aanbod workshops

Planning

Op de volgende data worden themadagen geörganiseerd in het schooljaar 2019-2020. 

  • Donderdag 26 september 2019 
  • Vrijdag 22 november 2019 
  • Woensdag 3 juni 2020 
  • Dinsdag 15 oktober 2019
  • Vrijdag 29 mei 2020

Let op: aanmelden kan vanaf 1 september 2019, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Kosten

De themadagen academisch onderzoek kosten voor partnerscholen € 900,- en voor niet-partnerscholen € 1100,-. Deze dagen worden aangeboden op de onderstaande momenten. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 september, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Inschrijven

De Themadagen dienen minimaal 6 weken van tevoren worden aangevraagd door contact op te nemen met workshops-pre-u@utwente.nl. Hierbij wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van de school en van Pre-U medewerkers. Stuur voor meer informatie over de workshopprogramma's een mail of neem contact op per telefoon via 053 489 4890.