Persoonlijk Assistent Leraar (PAL)

DE PERSOONLIJK ASSISTENT LERAAR KAN DOCENTEN ASSISTEREN MET HET ONTWIKKELEN VAN ONDERWIJS, HET BEGELEIDEN VAN PROJECTEN OF ONDERSTEUNEN MET ALGEMENE WERKZAAMHEDEN.

In het PAL-project (Persoonlijk Assistent Leraar) assisteren UT-studenten docenten in het middelbaar onderwijs met het ontwikkelen en geven van (digitaal) onderwijs, het begeleiden van projecten of het ondersteunen bij andere werkzaamheden. Hierdoor wordt de docent ondersteund in het verzorgen van onderwijs en kunnen de studenten op een vrijblijvende manier kennismaken met het voor de klas staan.

Door interne opleidingen, ondersteuning door VO-experts en de verbinding met de lerarenopleiding en de onderzoeksgroep ELAN brengen de PAL’s van Pre-U academische vaardigheden en academisch denken mee naar de school. Dankzij de ruime competenties zijn de Pre-U PAL’s inzetbaar voor de klas en achter de schermen. 

PAL’s inzetten in het klaslokaal kan door:

PAL’s inzetten achter de schermen kan door:


Aanmelden 

Meer weten over de mogelijkheden voor het inzetten van een PAL op school? Neem dan contact met ons op via pal-pre-u@utwente.nl.


Bekijk de algemene voorwaarden van Pre-U