Online uitgedaagd worden in een onderwerp naar keuze

Online masterclass volgen?

Volg online een van onze interessante masterclasses [4, 5 & 6 vwo]

Masterclasses bieden leerlingen naast het reguliere curriculum een extra uitdaging in een onderwerp naar keuze! In een serie van lessen zoeken leerlingen de verdieping op over interessante en actuele onderwerpen. Pre-U biedt de volgende masterclasses online aan:

Aanbod

 • De psychologie achter liegen

  EEN LEUGENTJE OM BESTWIL?

  Als klein kind krijgen we vaak van onze ouders te horen dat we niet mogen liegen. Maar is liegen wel zo erg? Er rust een taboe op het vertellen van leugens. Dit terwijl uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste mensen liegen. Liegen is een alledaagse gebeurtenis in het leven van veel mensen, maar hoe komt het dan dat er negatief tegen liegen wordt aangekeken? En hoe zit het met een leugentje om bestwil?

  In deze masterclass wordt dieper in gegaan op de psychologie achter het liegen. Aan het eind van de masterclass kun je aan de hand van psychologische processen verklaren waarom mensen liegen. We zullen daarbij ingaan op verschillende aspecten van het liegen, zoals de kans om betrapt te worden op het vertellen van een leugen. Daarnaast zal het vertrouwen in de medemens aan bod komen. Want hoe en waarom vertrouw je mensen nog, in een wereld vol met leugens? Wellicht ken jij na het volgen van deze masterclass alle aspecten om een goede leugenaar te zijn!

  Na deze masterclass:

  • Kun je uitleggen waarom, wanneer en hoe mensen liegen.
  • Weet je te benoemen waaraan je leugenaars kunt herkennen.
  • Kun je een aantal tips geven waarmee je geloofwaardiger overkomt tijdens het vertellen van leugens.
  • Weet je zelf in groepsverband een wetenschappelijk onderzoek op te zetten.
  • Kun je vertellen hoe liegen, risico en vertrouwen een aantal van de vele thema’s zijn die aan bod komen in de bacheloropleiding Psychology. 
 • De quantumcomputer

  DE WERELD VAN DE QUANTUMMECHANICA

  Het is een van de meest spraakmakende theorieën van de natuurkunde in de twintigste eeuw, de quantummechanica. Superpositie, tunneling, verstrengeling en zelfs kwantumteleportatie, het zijn enkele voorbeelden die laten zien dat de quantumwereld zich totaal verschillend gedraagt dan onze ‘klassieke’ wereld. Toch komen we de quantummechanica om ons heen al tegen in een tal van toepassingen zoals een laser, MRI-scanner en de atoomklokken die gebruikt worden in GPS-satellieten. 

  Tijdens deze masterclass ga je de opmerkelijke wereld die quantummechanica ons te bieden heeft verder verkennen. We zullen nieuwe concepten behandelen en laten zien welke toepassingen die ons oplevert. Zo gaan we een onder andere rekenen met een echte quantumcomputer. 

  Na deze online masterclass:

  • Heb je kennis gemaakt met onderwerpen zoals verstrengeling en de EPR-paradox.
  • Weet je hoe quantumcomputers verschillen van klassieke computers.
  • Kan je de geleerde concepten gebruiken voor voorbereiding op de examens.  
 • De gezondheidszorg

  OVER PREVENTIE, HET ZIEKTEPROCES EN DE TOEKOMST VAN DE GEZONDHEIDSZORG

  Ben jij ook zo onder de indruk van wat het menselijk lichaam allemaal kan, en hoe de gezondheidszorg hier aan bijdraagt? En ben jij ook benieuwd wat er gaat veranderen met alle technologische ontwikkelingen die op komst zijn? Want als er voldoende geld is, kan bijna alles… toch?

  In deze masterclass zoom je in op een onderdeel van het menselijk lichaam. Je zal thuis aan jezelf meten en de gegevens vertalen naar werkbare data. Je leert over het lichaamsdeel in gezonde en zieke toestand, je ondervindt wat je precies meet, hoe artsen diagnoses stellen, hoe een behandeling in zijn werk gaat en hoe de patiënt omgaat met een ziekte. Ook kijken we vooruit: welke mogelijkheden biedt de toekomst voor preventie en genezing? Waar willen we wél en niet aan werken? En we zullen ontdekken hoe ontzettend veel invloed de technologie heeft, niet alleen op de mens en de arts, maar op onze hele wereld.

  Na deze online masterclass:

  • Kun je op een valide, betrouwbare manier metingen doen aan het menselijk lichaam.
  • Kun je de gemeten data vertalen naar een diagnose.
  • Weet je meer te vertellen over het ziektebeeld van verscheidene ziektes en bijbehorende behandelingen.
  • Ben je bekend met het nut van preventie toelichten.
  • Kun je een discussie voeren over de toekomst van de gezondheidszorg door veranderende technologieën.
  • Kun je uitleggen wat de bacheloropleidingen Biomedische TechnologieGezondheidswetenschappen en Technische Geneeskunde inhouden.

Aanmelden & meer informatie

Leerlingen van partnerscholen kunnen zich aanmelden via de Pre-U coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen melden zich aan via het inschrijfformulier. Vragen? Neem contact op via masterclasses-pre-u@utwente.nl. 

Kennismaken met de UT en studiekeuze

Als je een opleiding kiest, leg je een groot deel van je toekomst vast. Op de onderstaande website zijn verschillende stappenplannen, cijfers, en andere tools  te vinden om jou te ondersteunen met de juiste keuze. Al meer geintresseerd in de Universiteit Twente? Kijk is op deze website voor meer informatie over de opendagen! 

Meer infromatie over het kiezen van een studie?
Check deze site voor meer informatie

.

Bekijk de algemene voorwaarden voor de Pre-U masterclasses