Werk aan je persoonlijke ontwikkeling in een intensief traject

op zoek naar een uitdaging? Meld je aan voor het pre-u honoursprogramma.

We bevinden ons in een wereld waar lef, creativiteit en een nieuwsgierige blik het verschil maken. Het is daarbij essentieel om uitdagingen aan te gaan, te reflecteren op jezelf, anderen te ontmoeten en de wereld te ervaren. 

Het Honoursprogramma is een onderwijsprogramma van anderhalf jaar voor gemotiveerde vwo-leerlingen. Het programma geeft je de mogelijkheid om intensief te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan je onderzoeks- en academische vaardigheden. Je bereid je voor op je academische vervolgstudie en zelfs in je professionele loopbaan zul je daar nog profijt van hebben. 

Op school ben je vooral bezig met het verzamelen van vakinhoudelijke vaardigheden, maar bij het Pre-U Honoursprogramma gaan we een stap verder. Hier ben je verantwoordelijk voor je eigen leerproces, maar feedback van docenten en medestudenten helpen je daarbij. 

HP-video

Twee tracks

Het Honoursprogramma biedt twee verschillende tracks aan

Aan het eind van beide tracks werk je samen met een andere honoursleerling aan een pre-bachelor thesis: een eigen onderzoek waarvan de bevindingen in een peer-reviewed paper worden uitgewerkt. *Het is vaak mogelijk om deze in overleg in te leveren als profielwerkstuk op school. 

Doel van het programma

Het doel van het Honoursprogramma is om talentvolle leerlingen te faciliteren in de ontwikkeling van een (kennis)basis en creatief vermogen, zodat een bepalende rol kan worden ingenomen binnen de maatschappij van de toekomst. 

Leerlingen krijgen de kans om te leren hoe je kritisch moet zijn over nieuwe informatie, nieuwe verbindingen legt, goede vragen stelt, relevantie in de maatschappij zoekt en jezelf ontwikkelt zodat je met een open blik de wereld in gaat. 

Jian Bickes
“Het Honoursprogramma zorgde voor nieuwe ervaringen, persoonlijke ontwikkeling en nieuwe kennis waar ik ook nog in de toekomst profijt van zal hebben. Het is iets om nooit te vergeten!”
Jian Bickes