doe jij vwo, Werk je in een groepje aan een meesterproef en zoeken jullie een expertbegeleider? pre-u heeft ruimte om 45 groepjes te koppelen aan een expert van de ut. 

welke experts zijn beschikbaar?

De UT expertbegeleiders van zijn bachelor- of masterstudenten van de University of Twente. Ze worden gekoppeld aan meesterproeven op basis van hun studie of andere ervaringen van de student. Een overzicht van de bacheloropleidingen staat op de website van de UT. Onze experts kunnen je helpen op inhoudelijk vlak, kunnen je laten kennismaken met faciliteiten van de UT en kunnen je inzicht geven in de verwachtingen van studenten aan de Universiteit.

Voor wie is de begeleiding?

De begeleiding is speciaal voor groepjes vwo leerlingen die voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen werken aan hun Meesterproef. Verder is het belangrijk dat je instemt met de spelregels voor de UT expertbegeleiding. 

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

 1. Hebben jullie een geschikte opdrachtgever gevonden? Beschrijf dan eerst wat volgens jullie de juiste onderzoeksvraag en deelvragen zijn en stel een planning op. Pas dan kunnen jullie bepalen welk vakgebied het beste aansluit bij de Meesterpoef. Beschikt de UT over de juiste expertise? Bekijk de bacheloropleidingen van de UT.
 2. Zoek een expertbegeleider van de UT. Één groepslid meld de groep aan via deze websitepagina vóór deadline 1 of deadline 2. Maar let op, deelname is nog niet gegarandeerd. Uiterlijk twee weken later, wanneer de groep definitief is gekoppeld aan een expert, ontvangen jullie het emailadres van de expert. Er is nu de mogelijkheid om over kleine zaken contact op te nemen. 
 3. Het eerste face-to-face contact vindt plaats op de centrale Kick-Off van de expertbegeleiding op de University of Twente. Dit vindt plaats op 7 november van 10.00 tot 12.30 uur. Zorg dat de groep goed voorbereid verschijnt: neem de onderzoeksvraag, deelvragen, planning en en overige vragen mee. Willen jullie UT faciliteiten gebruiken? Meld dit dan direct. Deze Kick-Off is tevens een mooi moment om kennis te maken met de UT en het Designlab.
 4. Vervolgens is de groep verantwoordelijk voor het stellen van vragen. We raden aan om na de Kick-Off nog ongeveer 2 a 3 keer (op de UT) af te spreken. Tips en afspraken voor dit contact vind je in de spelregels
 5. Afsluitend zal de expertbegeleider, indien mogelijk en gewenst, aanwezig zijn bij de eindpresentatie op school. Ook kan de expertbegeleider gevraagd worden om input voor de beoordeling. Echter ligt de beoordelingstaak formeel bij de O&O docent. 

Planning & kosten

Meesterproefgroepjes kunnen zich van september tot half oktober aanmelden voor de UT expertbegeleiding. De Kick-Off vindt plaats op donderdagmiddag 7 november 2019. Het begeleidingstraject loopt van november tot aan de presentaties (doorgaans in maart of april). Er zijn geen kosten verbonden aan deze begeleiding. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen via pre-u@utwente.nl.

Aanmelden

Één leerling schrijft de gehele groep in. Er wordt gebruik gemaakt van twee deadlines. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg dat je er optijd bij bent. Beide keren worden eerst de aanvragen van Pre-U partnerscholen bekeken en daarna de overige aanmeldingen.

Check hier of jouw school één van onze partnerscholen is.

Let op: de aanmelding is pas definitief wanneer de groep gekoppeld kan worden aan een geschikte expertbegeleider. 

 • Deadline 1: 22 september 2019 
  • Terugkoppeling vindt uiterlijk plaats op 11 oktober.
 • Deadline 2: 23 oktober 2019 12:00 uur
  • Terugkoppeling vindt uiterlijk plaats op 4 november.
  • Let op: deelnemers worden gewoon verwacht op de Kick-Off van 7 november. Zet deze activiteit op het moment van aanmelden, voor de zekerheid, dus direct in de agenda.