Zie Masterclasses

Red de reputatie van het ziekenhuis

Hoe houd jij het imago van een bedrijf hoog in de moderne mediasamenleving?

Een ziekenhuis is een dynamische omgeving waar constant van alles gebeurd. Dagelijks worden honderden patiënten opgenomen, behandeld en geopereerd maar wat nou als er iets flink mis gaat? Wat zou jij doen als er een grote medische misser binnen jouw ziekenhuis aan het licht komt? Hoe leid jij het ziekenhuis door deze crisis? En hoe zorg je ervoor dat de reputatie van het ziekenhuis overeind blijft? In deze masterclass ga jij in de schoenen staan van een echte communicatiespecialist. Jij bepaalt wat er tijdens de crisis wordt gecommuniceerd naar de werknemers, de patiënten en de pers. Red jij de reputatie van het ziekenhuis?

Tijdens deze masterclass start jij je eigen communicatiebureau en ga jij bezig met alle bovenstaande vragen. Daarvoor is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen, bijvoorbeeld door middel van een stakeholderanalyse of door het houden van interviews. Ook leer je wat het belang is van het hebben van een goede reputatie en imago, en hoe je dit kunt bereiken. Aan het einde van deze masterclass weet jij, als communicatiespecialist, hoe je een organisatie door een crisis kan loodsen. Je kan gepast reageren op complexe en verrassende situaties, door praktische adviezen te geven. Je zal er achter komen hoe belangrijk - en lastig - het is om als organisatie, zowel intern als naar buitenwereld, goed te communiceren.

Ben jij resultaat- en oplossingsgericht en niet bang voor een uitdaging? Dan is deze Masterclass écht iets voor jou!

NA HET VOLGEN VAN DE MASTERCLASS 

  • Weet je meer over het oprichten van je eigen communicatiebureau;
  • Kun je theorieën over organisatiecommunicatie en crisiscommunicatie uitleggen en toepassen;
  • Kun je een stakeholderanalyse uitvoeren;
  • Kun je interviews voorbereiden, houden en verwerken;
  • Kun je op professionele wijze een persbericht schrijven en de media te woord staan;
  • Kun je oplossingsgericht communicatieadvies geven aan organisaties.

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Management & Organisatie en Maatschappijleer. Dit zijn echter geen verplichte vakken voor het volgen van de masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden.  Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.