Zie Masterclasses

Party center under construction

ONTWERP JOUW IDEALE FEESTHAL

Ben jij ook zo onder de indruk van imposante gebouwen zoals het Sydney Opera House? En vraag jij je af wat allemaal nodig is om zo’n enorm pand tegelijkertijd praktisch, veilig én aantrekkelijk te maken voor de doelgroep?

In deze masterclass ontdek je wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van een multifunctioneel gebouw. Dit doe je door in een groep aan de slag te gaan met een eigen, creatief ontwerp. Je buigt je onder andere over de locatie, logistiek, doelgroep, functie en indeling van het pand. Enerzijds ligt de focus op creatief, industrieel vlak, bijvoorbeeld door een unique selling point aan te brengen in het ontwerp. Anderzijds maak je kennis met het maken van bouwtechnische keuzes, zoals in materiaalgebruik. Ook leer je hoe je jouw ideeën kan presenteren aan geldschieters of gemeenten. Benieuwd? Schrijf je in voor de masterclass.

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE..

• belangrijke criteria benoemen en meenemen in het ontwerp van een pand;
  • op creatieve wijze brainstormen voor een goed ontwerp;
  • jouw ideeën vertalen naar een werkbaar bouwplan;
  • bouwtechnische en logistieke analyses doen;
  • jouw ideeën op verscheidene (creatieve) wijzen presenteren aan anderen;
  • Uitleggen wat de bacheloropleidingen civil engineering en industrial designinhouden.

VOORKENNIS

Er zijn geen verplichte vakken voor het deelnemen aan de masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Deze masterclass draait in blok 1. Aanmelden voor blok 1 kan tot 15 oktober. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.