BEWIJS EEN MILLENNIUMPROBLEEM EN WORD MILJONAIR!

Je kent ze vast wel: de 7 millenniumproblemen van de wiskunde. Los een probleem op, en je krijgt 1 miljoen dollar, wie wil dat nou niet? Helaas zijn deze problemen erg moeilijk en niet zo 1-2-3 op te lossen.

Tijdens deze masterclass kom je erachter hoe je een bewijs kan opstellen en hoe je verschillende bewijstechnieken kan gebruiken om millenniumproblemen op te lossen. Dat wiskunde niet alleen leuk, maar ook erg nuttig is, wordt duidelijk aan de hand van puzzels, raadsels en zelfs een speurtocht. Ben je benieuwd naar de theorie? Of houd je gewoon van moeilijke puzzels? Schrijft je dan nu in!

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE

  • Zoals een echte wiskundige uitleggen waarom er oneindig veel priemgetallen zijn of waarom de som van twee oneven getallen even is.
  • Abstracte wiskundige theorieën toepassen op praktische problemen zoals een wiebelende tafel;
  • In teamverband een wiskundig bewijs schrijven en presenteren;
  • heb je ervaren hoe leuk wiskunde is aan de hand van puzzels, raadsels en een speurtocht;
  • Uitleggen wat de bacheloropleiding Applied Mathematics (Technische Wiskunde) inhoudt.

VOORKENNIS

Het gerelateerde schoolvak voor deze masterclass is Wiskunde B. In verband met het niveau van de stof is wiskunde B of D aan te raden voor het volgen van deze masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden.  Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.