VAN METING TOT DIAGNOSE

Heb je je ooit afgevraagd waarom de huisarts zoveel vragen stelt? Waarom je soms in een beker moet plassen en dan weer bloed moet prikken? Waar al die apparaten toch voor zijn in het ziekenhuis? Om een patiënt goed te kunnen behandelen is een juiste diagnose erg belangrijk. Bij het stellen van de diagnose kan gebruik gemaakt worden van verschillende medische technieken. Om de diagnose (en dus de effectiviteit van de behandeling) te verbeteren wordt er veel onderzoek gedaan op het gebied van de medische wetenschap. Deze onderzoeken richten zich bijvoorbeeld op snelle diagnostisering of betere behandeling. De medische technieken zijn volop in ontwikkeling en de patiënt speelt hierin een grote rol.

Tijdens de masterclass Meten aan de mens verkrijg je kennis op het gebied van de medische wetenschap. Ook neem je een kijkje in een klinische omgeving zoals een gesimuleerde operatiekamer en een intensive care, waar je de theorie zelf in de praktijk brengt. Daarnaast ga je aan de slag met een medisch onderzoek op het gebied van de applicaties en zelfmonitoringsystemen (“wearables”) voor patiënten. Is dit iets voor jou? Schrijf je in voor meten aan de mens!

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE

  • uitleggen welke signalen er op de intensive care gemeten worden en wat het doel hiervan is;
  • zelf een onderzoek opzetten en uitvoeren op het gebied van medische apps en zelfmonitoringssystemen;
  • uitleg geven op het gebied van de cardiologie, met als onderdelen de anatomie, fysiologie en pathologie;
  • uitleggen wat de bacheloropleidingen Technische GeneeskundeBiomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen doen op het gebied van zelfmonitoringssystemen.
Meten aan de mens
Meten aan de mens
Meten aan de mens

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Natuurkunde, Biologie, Biofysica en Onderzoeken & Ontwerpen. Dit is echter geen verplichte voorkennis. 

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden.  Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.